Modificări la Statutul aleşilor locali, adoptate tacit de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, în şedinţa de marţi, un proiect de lege care prevede dreptul consilierului local sau judeţean de a lua parte la votul consiliului local sau judeţean prin care este ales sau schimbat din funcţia de viceprimar, respectiv preşedinte sau vicepreşedinte al CJ.

852 afișări
Imaginea articolului Modificări la Statutul aleşilor locali, adoptate tacit de Camera Deputaţilor

Modificări la Statutul aleşilor locali, adoptate tacit de Camera Deputaţilor

''Consilierul local care candidează la funcţia de viceprimar, precum şi viceprimarul în funcţie a cărui schimbare se propune, poate lua parte la votul consiliului local prin care este ales respectiv schimbat din funcţie'', potrivit propunerii privind modificarea şi completarea Statutului aleşilor locali.

De asemenea, consilierul judeţean care candidează la funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte a CJ, precum şi preşedintele sau vicepreşedintele în funcţie a cărui schimbare se propune poate lua parte la votul Consiliului Judeţean prin care este ales, respectiv schimbat din funcţie, potrivit sursei citate.

Întrucât termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final a fost 13 iunie, propunerea legislativă a fost adoptată tacit în conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constituţie şi ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici