Modificările la OUG 7 au fost publicate în Monitorul Oficial

Documentul de modificare a Ordonanţei pe legile justiţiei a fost publicat, joi seară, în Monitorul Oficial. Ministrul Tudorel Toader a anunţat la începutul săptămânii, după şedinţa de Guvern în care a fost adoptată modificarea OUG 7, că actul normativ conţine cinci modificări.

1014 afișări
Imaginea articolului Modificările la OUG 7 au fost publicate în Monitorul Oficial

Modificările la OUG 7 au fost publicate în Monitorul Oficial

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial. Este vorba despre modificările la OUG 7, pe legile justiţiei, care a generat proteste în Capitală şi în ţară.

Tudorel Toader a anunţat, marţi, după şedinţa de Guvern în care a fost adoptată modificarea OUG 7, că proiectul conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.

Potrivit lui Toader modificările din OUG vizează următoarele:

- vor fi aborgate prevederile care vizau posibilitatea ca şi judecătorii să candideze la funcţii de conducere în parchete; totodată, avizul consultativ în privinţa acestora va fi dat de Secţia pentru procurori.

- se abrogă alineatul care interzicea delegările în funcţiile de conducere din parchete pentru posturile pentru care numirea era făcută de către preşedinte.

- se renunţă la motivul pentru care este pierdută calitatea de magistrat, şi anume buna reputaţie.

- a patra modificare vizează salarizarea celor din segmentul IT din sietemul judiciar (vor avea acelaşi grad de salarizare)

- a cincea modificare vizează remedierea diferenţierii „nejustificate” între specialiştii cu acelaşi profil profesional de la DNA şi DIICOT faţă de cei de la Secţia specială.

Plenul CSM a avizat negativ proiectul de modificare a OUG 7.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici