Monica Anisie anunţă că în două săptămâni va avea raportul privind „tăierea hârtiilor” din Educaţie

Monica Anisie, ministru al Educaţiei, a anunţat, duminică, la o întâlnire cu elevii şi studenţii, că a înfiinţat o comisie care va analiza „tăierea hârtiilor” şi în două săptămâni va avea un raport. Anisie consideră că timpul în care dascălul stă „îngropat în hârtii” poate fi redat elevilor.

865 afișări
Imaginea articolului Monica Anisie anunţă că în două săptămâni va avea raportul privind „tăierea hârtiilor” din Educaţie

Monica Anisie anunţă că în două săptămâni va avea raportul privind „tăierea hârtiilor” din Educaţie

Monica Anisie a declarat, duminică, la o întâlnire cu Consiliul Naţional al Elevilor şi cu studenţii din ANOSR, că a înfiinţat o comisie care va decide „tăierea hârtiilor” care îngreunează munca dascălilor, astfel încât timpul să fie redat elevilor.

„De curând, am dat o decizie în ceea ce priveşte tăierea hârtiilor din sistemul de educaţie preuniversitar. Am spus şi mă repet: voi lua întotdeauna o decizie punându-mi întâi întrebarea: <Ce aduce bun decizia mea copilului din clasă sau din amfiteatru?> Mi-am pus această întrebare şi am aflat răspunsul: îngroparea profesorului în acele hârtii de acum înseamnă că nu poate să vă acorde vouă tot timpul necesar pentru predare-învăţare-evaluare. Şi am răspunsul prin decizia de a constitui la nivelul Ministerului o comisie în care să apară atât profesori de la catedră, cât şi persoane care cer acele hârtii, să vedem până la urmă la ce decizie vor ajunge cei din comisie”, a spus Anisie.

Ministrul a mai spus că va avea raportul pe această chestiune în termen de două săptămâni.

„În două săptămâni să am raportul şi, prin consultare publică, să eliminăm tot ceea ce este în plus, tot ceea ce îl împovărează pe profesor şi nu îl lasă să vă acorde atenţia cuvenită”, a mai spus ministrul.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, de vineri, că a semnat un ordin prin care să se „taie hârtiile” care îngreunează munca dascălilor, astfel încât activitatea lor să fie centrată pe elev.

„Dragi colegi educatori, învăţători, profesori, vă informez că am semnat ordinul prin care vreau ca munca dumneavoastră să fie eficientă şi centrată pe elev! O comisie alcătuită din persoane din toate mediile educaţionale va „tăia hârtiile" care vă îngreunează munca!”, a scris ministrul Educaţiei, Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul le-a recomandat profesorilor să îi transmită prin e-mail toate problemele identificate în desfăşurarea activităţii lor.

 

Taguri:
anisie,
hârtie,
ministru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici