Monica Macovei: Iau în calcul înfiinţarea unui partid după alegerile prezidenţiale

Candidatul independent la Preşedintie Monica Macovei susţine că ia în calcul înfiinţarea unui partid după alegerile prezidenţiale, invocând o presiune din partea voluntarilor implicaţi în campania sa electorală.

525 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei: Iau în calcul înfiinţarea unui partid după alegerile prezidenţiale

Monica Macovei (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Monica Macovei a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că există o presiune din partea voluntarilor şi a simpatizanţilor săi de a înfiinţa un nou partid politic după alegerile prezidenţiale şi că ia în calcul acest lucru.

Este evidentă o dorinţă a voluntarilor de a nu lăsa entuziasmul să se se ducă. Sunt mii de oameni implicaţi în campania mea, cu care am vorbit. Iau în calcul să facem o mişcare civică ce poate fi transformată într-un partid. Vreau în 2016 un partid care să-mi susţină proiectele”, a spus Monica Macovei.

Ea a susţinut că nu are banii de care dispun partidele în această campanie electorală şi că toate donaţiile primite le-a raportat la Autoritatea Electorală Permanentă, criticând totodată ”afişajul excesiv” al PSD, care are panouri în toate oraşele.

Monica Macovei s-a întâlnit, marţi, cu studenţii ieşeni, dar şi cu voluntarii implicaţi în campania sa electorală, după care a vizitat o firmă din Iaşi care produce interfoane. Întrebată de un angajat al firmei cum îl va schimba pe Victor Ponta din funcţia de premier dacă va ajunge preşedinte, Macovei a spus că va respecta legea, dar că ”poate îl dau jos ai lui din PSD”.

Dacă ei nu-l dau, asta e. Nu poţi dizolva Parlamentul, că încălcăm Constituţia şi ieşim din Europa. În schimb, putem crea o majoritate care printr-o moţiune de cenzură să demită Guvernul”, a adăugat Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici