Monica Macovei vrea între 8.000 şi 12.000 de delegaţi la Convenţia Naţională a PDL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat că va cere în şedinţa CNC de sâmbătă ca numărul de delegaţi la Convenţia partidului să fie mai mare de 5 mii, şi anume între 8 şi 12 mii, arătând că alegerea preşedintelui trebuie să fie o acţiune de genul "întoarcerea la popor".

242 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei vrea între 8.000 şi 12.000 de delegaţi la Convenţia Naţională a PDL

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

"Este normal să aducem cât mai mulţi oameni simpli, fiindcă ei trebuie întrebaţi, e gen acţiune «întoarcerea la popor». Haideţi să întrebăm oamenii pe cine vor, să nu fie un partid cu funcţii de conducere, să întrebăm membrii simpli ce vor", a precizat Macovei, înainte de şedinţa CNC al PDL.

Macovei a precizat că ea şi colegii săi se vor "bate" pentru reguli care să asigure o Convenţie cât mai directă.

Monica Macovei a menţionat că moţiunea reformiştilor va fi anunţată sâmbătă sau duminică.

"Moţiunea o vom anunţa probabil în aceste zile. Dacă nu astăzi, mâine", a spus Macovei.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri, să propună CNC organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi.

Până acum, şi-au anunţat candidaturile la preşedinţia partidului Vasile Blaga şi Elena Udrea.

De asemenea, aşa-zisul grup al "reformiştilor" din partid a anunţat că, după reuniunea CNC, va prezenta propria candidatură la preşedinţia PDL. Numele vehiculat pentru această candidatură este Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici