Moscova a numit un nou ambasador în România, Valeri Kuzmin

Valeri Kuzmin a fost numit în poziţia de ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, textul decretului semnat de preşedintele Vladimir Putin a fost publicat pe portalul electronic oficial pentru informaţii juridice, potrivit Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

1564 afișări
Imaginea articolului Moscova a numit un nou ambasador în România, Valeri Kuzmin

Moscova a numit un nou ambasador în România, Valeri Kuzmin (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Preşedintele Vladimir Putin a semnat deretul pentru numirea noului ambasador la Bucureşti", au declarat reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei la Bucureşti pentru MEDIAFAX.

Kuzmin îl va înlocui în România pe Oleg Malginov.

Valeri Kuzmin este născut la 24 iunie 1953 la Moscova. În 1975 a absolvit renumitul Institut de Relaţii Internaţionale din Moscova, după care, în 1998 a urmat cursuri diplomatice superioare. Este doctor în ştiinţe istorice (PHD), informează Sputnik News online.

Diplomatul vorbeşte limbile engleză, franceză şi arabă. Este căsătorit. Are un fiu şi o fiică.

Valeri Kuzmin a fost ambasador al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, în perioada 27 iulie 2007 – 5 aprilie 2012.

Potrivit site-ului Unimedia, Valeri Kuzmin s-a remarcat în timpul mandatului de ambasador în Republica Moldova atunci când un pacificator rus l-a împuşcat mortal pe Vadim Pisari în zona de securitate, în anul 2012. Atunci Kuzmin a declarat că Pisari era în stare de ebrietate, fapt ce nu s-a confirmat în urma expertizei medico-legale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici