Moţiunea de cenzură PNL-UDMR a fost respinsă

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a întrunit doar 112 voturi "pentru", 137 "împotrivă", două voturi fiind anulate, în condiţiile în care, pentru a fi adoptată, ar fi fost necesare 236 de voturi.

30 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură PNL-UDMR a fost respinsă

Moţiunea de cenzură PNL-UDMR a fost respinsă (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

"Procedând la numărarea numărului de voturi exprimat de deputaţi şi senatori prin vot secret cu bile asupra moţiunii de cenzură iniţiată de 120 de parlamentari, s-au constst următoarele: Numărul total al deputaţilor şi senatorilor 471, Numărul deputaţilor şi senatorilor preznţi - 348. Numărul total de voturi exprimate - 251, numărul de voturi anulate - 2. Numărul total de voturi valabil exprimate: 249, din care voturi «pentru» - 112, voturi contra - 137", a spus, de la tribuna Parlamentului, Cornel Popa, secretar al Senatului.

El a menţionat că se constată că nu a fost întrunită majoritatea necesară pentru adoptarea moţiunii de cenzură.

PDL a anunţat, iniţial, că nu va participa la vot, însă a revenit asupra hotărârii. Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a anunţat, joi, la dezbaterea la moţiunea de cenzură PNL-UDMR, că parlamentarii formaţiunii îşi vor exprima votul negativ, "cu bilele la vedere", deşi anterior democrat-liberalii declaraseră că nu vor vota.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, joi, la Parlament, că în urma deciziei grupurilor parlamentare ale PSD, toţi reprezentanţii partidului nu vor participa la momentul votului moţiunii de cenzură.

PNL şi UDMR au anunţat că va vota pentru moţiune.

Deputatul Varujan Pambuccian a anunţat că parlamentarii minorităţii naţionale îşi vor respecta promisiunea de a susţine Guvernul şi nu vor vota moţiunea de cenzură, considerând, totuşi că este momentul pentru "bilanţul eşecului unui număr de măsuri".

Conform preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, din totalul de 471 de parlamentari, şi-au înregistrat prezenţa 336, un număr de 135deputaţi şi senatori fiind absenţi şi cvorumul legal de şedinţă fiind îndeplinit.

Anastase a menţionat că nu au fost înregistrate şi nici nu există solicitări de retragere de semnături.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici