Moţiunea simplă a PNL va fi dezbătută şi votată miercuri în plenul Camerei

Moţiunea simplă pe fondurile europene iniţiată de PNL va fi dezbătută, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, secretarul Camerei, deputatul PSD Marcel Ciolacu, după şedinţa Biroului Permament.

271 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă a PNL va fi dezbătută şi votată miercuri în plenul Camerei

Moţiunea simplă a PNL va fi dezbătută şi votată miercuri în plenul Camerei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Moţiunea simplă iniţiată de opoziţie pe fonduri europene va fi dezbătută, miercuri, de la ora 14,00, în plenul Camerei, iar votul asupra ei va fi dat la ora 16,00", a precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a susţinut, luni, în debutul şedinţei BPN, referindu-se la moţiunea simplă depusă de PNL pe tema absorbţiei fondurilor europene, că "scandalul non-stop" făcut de liberali poate avea ca efect negativ, la Bruxelles, oprirea fondurilor europene.

"Există un singur efect negativ: scandalul non-stop făcut de PDL-PNL, la Bruxelles poate să ducă la ideea că românii acolo se ceartă, e rău că le-am dat fonduri europene, mai bine le oprim din nou, cum le opriseră în 2011", a spus Ponta.

El a arătat că moţiunea PNL este "demagogică", în condiţiile în care gradul de absorbţie a crescut în guvernarea comună cu PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că depunerea unei moţiuni simple pe fondurile europene, un drept constituţional al parlamentarilor, nu poate fi calificată drept "o formă de scandal".

"Eu nu aş califica depunerea unei moţiuni de către PNL ca o formă de scandal, este un drept constituţional, şi mai ales este o necesitate să discutăm la nivelul Parlamentului despre ce mai poate fi făcut pentru a maximiza absorbţia fondurilor europene pe exerciţiul 2007-2013, şi mai ales despre ce trebuie făcut pentru a nu repeta greşelile pe care le-am făcut în primul exerciţiu bugetar, respectiv în exerciţiul 2014 – 2020. De altfel, moţiunea noastră exact asta urmăreşte, şi anume, într-o dezbatere parlamentară ministrul Fondurilor europene, împreună cu parlamentarii, să contureze nişte soluţii astfel încât să nu mai ajungem în situaţia în care se găseşte astăzi premierul Ponta, care să se laude că avem un grad de absorbţie de 55%", a afirmat Orban.

El a menţionat că şi PSD şi PNL au partea lor de responsabilitate în privinţa fondurilor europene.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici