Moţiunea simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, va fi dezbătută pe 15 octombrie

Moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, va fi dezbătută luni, 15 octombrie, urmând să fie votată miercuri, pe 17 octombrie, a anunţat secretarul general al Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, după şedinţa de miercuri a Biroului Permanent.

299 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, va fi dezbătută pe 15 octombrie

Moţiunea simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, va fi dezbătută pe 15 octombrie

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea moţiunii simple cu titlul „PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului”, îndreptată împotriva ministrului culturii, George Ivaşcu.

„Vă înaintăm moţiunea simplă <PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului>. Este revoltător că, din cauza unor politici culturale deficitare, România poate să rateze un moment de o importanţă politică deosebită, de a reuşi să integreze propria istorie în marea familie a istoriei europene” a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu.

Acesta a adăugat că semnatarii moţiunii simple sunt îngrijoraţi de incapacitatea Guvernului de a gestiona Centenarul.

„Semnatarii acestei moţiuni îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de incapacitatea Guvernului de a putea gestiona marea sărbătoare de la 1 Decembrie 2018, îngrijorare manifestată şi de profesioniştii din domeniul muzeal, de istorici, de asociaţii culturale, de oameni de cultură”, a afirmat deputatul PNL.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al partidului, că moţiunea simplă pe Cultură are ca "motiv esenţial bătaia de joc şi a Guvernului faţă de Centenarul Unirii, faţă de istoria României".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici