MRU: PNL vrea să-l schimbe pe primarul Iaşiului. Gheorghe Nichita şi-a terminat resursa politică

Prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, duminică, la Iaşi, că primarul PSD al municipiului Gheorghe Nichita şi-a terminat resursa politică şi că liberalii vor folosi toate mijloacele, inclusiv referendumul de demitere, pentru a încheia ”o epocă tristă” pentru Iaşi.

520 afișări
Imaginea articolului MRU: PNL vrea să-l schimbe pe primarul Iaşiului. Gheorghe Nichita şi-a terminat resursa politică

Prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că PNL vrea să îl schimbe din funcţie pe primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, el motivând că edilul ieşean ”şi-a terminat resursa politică”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vom folosi toate mijloacele pentru a realiza acest lucru, inclusiv referendumul de demitere pentru a încheia această epocă tristă. Putem face acest lucru în 2015. Îl asigurăm pe Nichita că nu va dormi liniştit. Dacă se va ajunge la referendum, mă voi implica direct în acţiunea de demitere a primarului”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a mai spus că în lunile următoare va fi prezent des la Iaşi, susţinând că victoria lui Klaus Iohannis în judeţul Iaşi arată că PSD nu mai are putere în această parte a ţării.

Întrebat dacă exclude o candidatură la Primăria Iaşiului, Mihai Răzvan Ungureanu, care este originar din Iaşi, a afirmat că ştie că există această aşteptare şi că ia în calcul această posibilitate.

”Vom vedea”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

În urmă cu câteva luni, fostul lider al filialei municipale PDL Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a lansat ideea strângerii de semnături pentru declanşarea unui referendum pentru demiterea primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, tema fiind însă ulterior abandonată pentru a nu se suprapune cu campania pentru alegerile prezidenţiale.

Imediat după scrutinul prezidenţial, şeful liberalilor pe municipiu, Marius Dangă, a spus că în cazul în care primarul PSD nu-şi schimbă atitudinea până la sfârşitul anului, PNL ia în calcul declanşarea referendumului de demitere a edilului ieşean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici