Musk acuză că Twitter a avantajat stânga în timpul alegerilor din Brazilia

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a declarat sâmbătă că i se pare „posibil” ca personalul firmei de socializare să fi avantajat candidaţii de stânga în timpul alegerilor din Brazilia din acest an, fără a oferi dovezi, scrie Reuters.

293 afișări
Imaginea articolului Musk acuză că Twitter a avantajat stânga în timpul alegerilor din Brazilia

Musk a finalizat achiziţia Twitter la 27 octombrie, cu doar câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale din Brazilia, când preşedintele în exerciţiu de extremă dreapta Jair Bolsonaro a fost învins de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

„Am văzut o mulţime de tweet-uri îngrijorătoare despre recentele alegeri din Brazilia”, a scris Musk pe Twitter când a fost întrebat de un utilizator despre alegerile posibil „manipulate” de conducerea anterioară a companiei.

„Dacă acele tweet-uri sunt corecte, este posibil ca personalul Twitter să fi avantajat candidaţii de stânga”, a adăugat miliardarul.

La începutul acestui an, Bolsonaro l-a primit pe Musk la o întâlnire în statul brazilian Sao Paulo, când a calificat preluarea Twitter de către miliardarul american drept o „gură de speranţă” şi l-a numit „legendă a libertăţii”.

Atât Lula, cât şi Bolsonaro au folosit pe scară largă Twitter în timpul campaniilor lor. Unor aliaţi ai lui Bolsonaro - inclusiv candidatului cu cele mai multe voturi pentru Camera inferioară a Congresului, Nikolas Ferreira - le-au fost suspendate conturile prin ordin judecătoresc după turul al doilea pentru că au pus la îndoială rezultatele alegerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici