Năstase, pe blog: La CEx a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politica de partid

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase scrie pe blog că, la CExN de miercuri, când Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar, "a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politica de partid" şi că Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare şi a ignorat activitatea de partid.

354 afișări
Imaginea articolului Năstase, pe blog: La CEx a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politica de partid

Năstase, pe blog: La CEx a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politica de partid (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu am vrut să scriu despre Cex, înainte de Cex. În opinia mea, a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politica de partid. Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare şi a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai funcţionat. Şedinţele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitări, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernării), fără corecţii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidenţiale, numirile guvernamentale fără o consultare în partid, transformarea congresului anunţat în Consiliu Naţional şi apoi încercarea de amânare a Congresului până în 2017 au fost doar câteva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea", scrie Năstase pe blogul personal.

"Sigur că Dragnea are o serie de vulnerabilităţi. El reprezintă însă o şansă de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relaţiile cu UNPR", mai susţine Năstase.

El menţionează că Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD, dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stângii şi va candida separat în alegerile din 2016.

Adrian Năstase mai spune că Rovana Plumb, ca preşedinte al Consiliului Naţional, se poate ocupa de departamentele partidului şi este de părere că ar trebui revitalizat sediul PSD din Ion Ionescu de la Brad, unde să se ţină şedinţele acestor departamente.

"Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Până în noiembrie, la Congres, trebuie schimbată strategia, trebuie renunţat la excluderi, trebuie refăcută echipa. Dacă nu, probabil că la Congres va avea loc o schimbare radicală", consideră Năstase.

Liviu Dragnea a fost ales miercuri şef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, el obţinând 65 de voturi "pentru" la 18, în timp ce două voturi au fost anulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici