Năstase: Rapiditatea în cazul Geoană denotă un adevăr în speculaţia că Băsescu ar putea fi înlocuit

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că rapiditatea cu care Traian Băsescu "a pornit" acţiunea de schimbare a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului denotă existenţa unui "oarecare adevăr" în speculaţiea din presă privind înlocuirea temporară din funcţie a şefului statului.

22 afișări
Imaginea articolului Năstase: Rapiditatea în cazul Geoană denotă un adevăr în speculaţia că Băsescu ar putea fi înlocuit

Năstase: Rapiditatea în cazul Geoană denotă un adevăr în speculaţia că Băsescu ar putea fi înlocuit (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Întrebat dacă crede în speculaţia apărută în presă, potrivit căreia, la un moment dat, ar fi nevoie de o perioadă în care Traian Băsescu să fie înlocuit în funcţia de preşedinte, Năstase a răspuns: "Eu personal nu am crezut în chestiunea asta. Dar faptul că a pornit atât de rapid acţiunea pentru schimbarea lui Mircea Geoană mă face să mă gândesc că există un oarecare adevăr în această speculaţie".

Năstase a arătat că ar putea fi vorba "numai" de o speculaţie, apreciind, pe de altă parte, că acţiunea lui Traian Băsescu de a-l schimba rapid pe Mircea Geoană de la şefia Senatului ar putea avea aceeaşi motivaţie care a existat şi în 2005.

"S-ar putea să fie numai o speculaţie, s-ar putea să fie, până la urmă, aceeaşi motivare care a existat şi în 2005, pentru că Traian Băsescu, după alegerile din 2004, primul lucru pe care l-a solcitat a fost acela de schimbare a preşedinţilor celor două Camere. Deci s-ar putea să fie doar o repetare a acestei istorii", a adăugat Năstase la Antena 3.

În presă şi pe bloguri au apărut, în ultimul timp, o serie de speculaţii legate de starea de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu. Acest fapt a determinat chiar o reacţie din partea purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, care a acuzat existenţa unei campanii mediatice pe această temă, organizată împotriva şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici