Nebuloasa redeschidere a şcolilor. Îngrijorările părinţilor

  • 68,5% dintre părinţi consideră că şcolile vor respecta regulile de igienă împotriva răspândirii virusului
  • 5,9% dintre părinţi consideră că regulile de prevenţie nu se vor respecta deloc
  • Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat 11 cereri către minister cu privire la echipamentele sanitare sau vaccinarea personalului
1352 afișări
Imaginea articolului Nebuloasa redeschidere a şcolilor. Îngrijorările părinţilor

Nebuloasa redeschidere a şcolilor, în rândul părinţilor

Odată cu redeschiderea şcolilor, părinţii au început să fie mai activi în online. S-au făcut sondaje, s-au făcut dezbateri pe forumurile de mămici şi s-a despicat firul în patru la capitolul „testare”.

Sondajele efectuate înaintea deciziei anunţate joi seară, de pe platforma Edupedu arată că 47,2% dintre părinţi consideră că această decizie nu este una bună pentru sistemul de educaţie. 45,2% consideră această decizie ca fiind una necesară iar 7,7% s-au încadrat la nu ştiu/nu răspund.  

Toată această încercare de a reveni în bănci, pe părinţi i-a dat peste cap. Stresul şi grija pentru copii, în ceea ce priveşte răspândirea virusului, vor creşte începând de azi.

CITEŞTE ŞI Revenirea elevilor în clase, din 8 februarie. Şcoala offline, şir de necunoscute în pandemie

Îţi reamintesc ce mesaj a transmis Răzvan Cherecheş  profesor de sănătate publică, la Departamentul de sănătate publică al Universităţii Babeş Bolyai elevilor, cadrelor didactive dar şi părinţilor.

„Pe uşa de intrare în clasă trebuie să fie patru mesaje. În fiecare clasă pentru că acolo este locul în care elevul intră cu adevărat în comunitate.

1. Poartă masca în permanenţă cât timp eşti în interiorul clasei.

2. Dezinfectează-te pe mâini la intrarea în clasă.

3. Ventilează clasa cât de des este posibil şi cât de des este posibil.

4. Păstrează distanţa în permanenţă faţă de toţi colegii tăi şi de profesori atâta timp cât eşti în interiorul clasei.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici