Negocierile din Parlament pe funcţii, suspendate în urma unei dispute între PSD şi PNL - surse

Negocierile din Parlament pe tema alocării funcţiilor în noul Legislativ au fost suspendate, joi, în urma unei dispute între parlamentarii PSD şi PNL legate de alocarea comisiilor pe formaţiuni politice şi a atribuţiilor acestora, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

1030 afișări
Imaginea articolului Negocierile din Parlament pe funcţii, suspendate în urma unei dispute între PSD şi PNL - surse

Negocierile din Parlament pe funcţii, suspendate în urma unei dispute între PSD şi PNL - surse (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Disputa dintre reprezentanţii PSD şi cei ai PNL a survenit pe fondul discuţiilor în ceea ce priveşte atribuţiile comisiilor de specialitate, care ar urma să fie configurate pe modelul Comisiei Europene, pentru a fi corelate cu viitoarea structură a Guvernului.

Unul dintre senatorii PNL participanţi la discuţii s-a arătat nemulţumit de propunerea social-democraţilor, inclusiv de denumirea unor comisii de specialitate.

În plus, liberalul ar fi contestat faptul că ar urma să fie înfiinţată o comisie parlamentară suplimentară faţă de numărul actual.

"Nu sunt probleme deosebite, sunt fleacuri", a precizat un alt participant la negocieri.

Negocierile au fost suspendate pentru ca liberalii să-şi consulte colegii de partid.

Negocierile s-au desfăşurat la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, unde au mai venit secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Ioan Chelaru, precum şi secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, dar şi Dan-Radu Ruşanu, Mihai Voicu şi Mario Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici