Negoiţă a anunţat că şi-a depus mandatul pentru formarea guvernului

Premierul desemnat Liviu Negoiţă, primar al sectorului 3, a anunţat că şi-a depus, marţi, mandatul primit din partea preşedintelui pentru formarea guvernului.

18 afișări
Imaginea articolului Negoiţă a anunţat că şi-a depus mandatul pentru formarea guvernului

Negoiţă a anunţat că şi-a depus mandatul pentru formarea guvernului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Într-o declaraţie de presă susţinută miercuri dimineaţa la Palatul Victoria, Negoiţă a anunţat că şi-a depus mandatul marţi, 15 decembrie, la Preşedinţie, gest pe care l-a justificat prin apariţia unei alte "realităţi politice" şi prin dorinţa de a nu afecta consultările pentru formarea unei majorităţi.

"Am considerat că ne aflăm într-o altă realitate politică după finalizarea alegerilor prezidenţiale. Am considerat că este normal ca aceste consultări să se desfăşoare fără vreun impediment care să ţină de persoana mea desemnată în urmă cu mai bine de o lună de zile. Mi-am asumat această responsabilitate la acea dată considerând că România s-a aflat şi încă se află într-o perioadă de dificultate", a spus Negoiţă.

El a arătat că se aşteaptă ca, într-un termen foarte scurt, un "alt coleg al meu", care va fi desemnat în calitatea de prim-ministru, să poată forma un guvern şi să obţină avizul Parlamentului.

"Dacă Parlamentul a amânat nejustificat instalarea unui guvern cu puteri legitime, astăzi trăim o altă realitate politică, iar partidele parlamentare şi preşedintele Traian Băsescu trebuie să găsească o formulă majoritară. Mă aştept ca, în foarte scurt timp, un alt coleg al meu să poată forma guvernul. Am depus mandatul şi i-am mulţumit preşedintelui pentru colaborare", a spus Negoiţă.

El a apreciat că dacă guvernul propus de el ar fi fost învestit, România ar fi primit a treia tranşă din împrumutul FMI.

"Era bine dacă aveam un guvern cu puteri depline atunci când eu am încercat să-l formez. S-a considerat atunci de către o coaliţie a bunului simţ că România, interesele românului pot fi puse între paranteze. Din ultimele declaraţii, văd că această coaliţie a bunului-simţ continuă şi persistă într-o astfel de atitudine", a afirmat Negoiţă.

Declaraţia lui Negoiţă are loc în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a convocat, miercuri, partidele la consultări "în vederea găsirii unei soluţii pentru numirea cât mai rapidă a unui Guvern". Discuţiile urmează să înceapă la ora 14.00 cu minorităţile naţionale şi să se încheie cu delegaţia PDL.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a transmis Parlamentului, în luna noiembrie, o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici