Negoiţă lucrează la o variantă de guvern format din maximum 16 ministere

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, lucrează la o variantă de guvern format din maximum 16 ministere, conduse în majoritate de reprezentanţi ai PDL, nominalizaţi şi de Lucian Croitoru, din structura pe care o va propune Parlamentului fiind eliminate o serie de instituţii, precum Ministerul IMM.

24 afișări
Imaginea articolului Negoiţă lucrează la o variantă de guvern format din maximum 16 ministere

Negoiţă lucrează la o variantă de guvern format din maximum 16 ministere (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Varianta analizată la acest moment este un Guvern format din 16 ministere, în care cele mai multe posturi să fie ocupate de către reprezentanţi PDL, unii nominalizaţi şi de Lucian Croitoru. Varianta de guvern nu este încă aşezată, ci va fi finalizată în cursul zilei de luni, împreună cu lista miniştrilor", au declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Potrivit acestor surse, participante la discuţia de duminică dintre premierul desemnat şi liderii PDL, ai grupului minorităţilor şi ai parlamentarilor independenţi, Liviu Negoiţă "nu este interesat" de păstrarea unor ministere, precum cel pentru IMM.

Fostul premier desemnat, Lucian Croitoru, a propus Parlamentului un guvern redus de la 19 la 14 ministere.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, s-a întâlnit din nou, duminică, la sediul Guvernului, cu lideri PDL, grupul minorităţilor şi parlamentari independenţi, pentru discuţii privind formarea Cabinetului, la Palatul Victoria urmând să vină, potrivit membrilor Executivului, şi liderul UDMR, Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici