Negrescu: Anunţul privind summitul de la Sibiu, din 2019, nu a reprezentat un element de surpriză

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, joi, că anunţul preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, privind organizarea unui summit în 2019 la Sibiu, nu a reprezentat ”un element de surpriză” pentru autorităţile de la Bucureşti.

261 afișări
Imaginea articolului Negrescu: Anunţul privind summitul de la Sibiu, din 2019, nu a reprezentat un element de surpriză

Negrescu: Anunţul privind summitul de la Sibiu, din 2019, nu a reprezentat un element de surpriză

”România, în prezent, este pregătită pentru organizarea acestei preşedinţii a Consiliului UE. (…) Ieri, de îndată ce a fost rostit acest discurs, am discutat din nou cu prefectul judeţului Sibiu, care a luat legătura cu primarul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a programa de îndată o întâlnire comună în care să discutăm aspectele logistice”, a declarant Victor Negrescu.

El a mai spus că, la nivelul MAE, au fost inventariate toate posibilele locaţii din ţară pentru summit şi alte locaţii pentru evenimentele specific ministeriale sau la nivel de experţi.

”Pe lângă faptul că o serie de întâlniri sau nucleul dur sau locaţia de pilotaj a evenimentelor ministeriale este Palatul Parlamentului, noi am decis deja, încă de pe 3 august, că vom organiza evenimente în toate judeţele din ţară. Toate judeţele vor vedea, vor întâlni experţi, specialişti şi vor găzdui reuniuni ale Consiliului UE. Orice locaţie este luată în considerare luând în evidenţă un element important: elementul de securitate, la care noi nu vom face rabat atunci când organizăm acest Consiliu al UE”, a mai spus Negrescu.

El a evitat să spună, întrebat fiind, dacă a fost doar decizia lui Juncker de a menţiona Sibiul pentru acel summit post-Brexit sau dacă acest lucru s-a întâmplat în urma unor consultări cu autorităţile din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici