Negriţoiu: Politicienii trebuie să înţeleagă că nu bisericile sau sălile de sport sunt prioritare

Clasa politică trebuie să se maturizeze şi să înţeleagă că zugrăvitul bisericilor şi construirea de săli de sport în sate foarte sărace nu reprezintă priorităţi, afirmă directorul general ING Bank, Mişu Negriţoiu, arătând că banii publici sunt folosiţi de cine are tocuri mai înalte sau voce ridicată.

263 afișări
Imaginea articolului Negriţoiu: Politicienii trebuie să înţeleagă că nu bisericile sau sălile de sport sunt prioritare

Negriţoiu: Politicienii trebuie să înţeleagă că nu bisericile sau sălile de sport sunt prioritare (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Dacă vorbim de prioritizarea investiţiilor publice, se pare că banii îi folosesc cine are tocuri mai înalte sau cine are voce mai ridicată. (...) E o guvernanţă, e o clasă politică. Vorbeam mai devreme de o maturizare a clasei politice. Politicienii trebuie să se gândească că nu zugrăvitul bisericilor, în ciuda faptului că toţi suntem credincioşi şi evlavioşi, dar nu asta e prioritatea României. Prioritatea României sunt locurile de muncă. S-au făcut săli de sport în sate care probabil nu au după ce bea apă", a spus şeful ING Bank România la emisiunea "După 20 de ani", difuzată sâmbătă de Pro TV.

Negriţoiu se arată încă dezamăgit de clasa politică, arătând că soluţiile venite din mediul privat sunt insuficiente fără o maturizare a clasei politice, care trebuie să treacă la o nouă etapă.

"E nevoie de îmbunătăţirea actului politic cu actul tehnic, oamenii trebuie să se gîndească cum merge ţara. Până la urmă toţi se bat să-i ia locul celuilalt şi li se pare că fac mai bine, dar sunt tot cu soluţii de suprafaţă", a spus directorul ING Bank.

Negriţoiu a adăugat că investiţiile sunt parte dintr-un plan de cheltuieli pe alte criterii decât cele fundamentate economic, ceea ce face ca populaţia să nu poată observa pe ce se duc banii şi să creadă că sumele de investiţii nu sunt suficiente.

"România nu are bani puţini pentru investiţii publice, în ciuda impresiei publice că nu avem bani, şi toată lumea zice: creştem investiţiile şi infarstructura. La 34% din veniturile românilor, sunt alocaţii pentru infrastructură chiar multe. Nu sunt prioritizate. Nu sunt primul care spune că sunt începute nu ştiu câte proiecte. Şi aici trebuie să facă sens ceea ce se realizează, sens economic, nu doar electoral", a continuat Negriţoiu.

El a reamintit că infrastructura într-o ţară se dezvoltă pentru ca economia să devină competitivă, iar autostrăzile trebuie construite, în primul rând, pentru activitatea economică, pentru fluiditatea produselor româneşti.

"Autostrăzile în România trebuie să se facă pentru ca produsele din Ardeal să ajungă mai repede în Sud, ca produsele de la Bucureşti să ajungă mai repede la Timişoara sau la Satu Mare. Prioritatea ar fi fost ca noi să putem să traversăm munţii mult mai uşor şi camioanele să poată trece dintr-o parte în alta cu produsele. Autostrăzile din România se fac pentru ca bucureştenii să ajungă mai repede la schi. Până la urmă şi-au dat seama că şi clujenii trebuie să ajungă la schi şi au mai făcut o bucată de autostradă", a mai spus Negriţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici