NEWS ALERT Guvernul a venit cu o nouă ofertă pentru profesori: creştere a salariilor cu 1000 de lei brut de la 1 iunie şi noi majorări etapizat pe trei ani / Ce spun sindicaliştii despre ofertă

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153 cu 1000 lei brut lunar, iar, în noua grilă de salarizare, etapizat, salariul debutanţilor se va raporta la salariul mediu brut din economie, este noua ofertă a Executivului pentru greviştii din Educaţie.

3636 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Guvernul a venit cu o nouă ofertă pentru profesori: creştere a salariilor cu 1000 de lei brut de la 1 iunie şi noi majorări etapizat pe trei ani / Ce spun sindicaliştii despre ofertă

NEWS ALERT Guvern, nouă ofertă pentru profesori: creştere a salariilor cu 1000 de lei brut şi noua grilă de salarizare raportată la salariul mediu brut din economie

UPDATE Sindicaliştii din educaţie spun, după ultimele negocieri cu reprezentanţii Guvernului, că noua ofertă este o variantă îmbunătăţită şi vor avea o „imagine clară” până deseară despre ceea ce decid profesorii.

Oferta Guvernului

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educaţie, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Executivului, în urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri.

„Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanţă de Urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din cresterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi in viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din invatamant, cresterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar. În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie şi va reprezenta punctul de referinţă al grilei de salarizare din educatie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranşă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici