Guvernul, gata să cadă! USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu / Premierul l-a remaniat pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion

  • Premierul Florin Cîţu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiţiei Stelian Ion, susţinând că se opune reformelor.
  • Dan Barna: Florin Ciţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern. Florin Cîţu trebuie să plece
  • UPDATE: USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură Împotriva lui Florin Cîţu
  • Miza scandalului din coaliţie o reprezintă fonduri de 50 de miliarde de lei pe care pemierul Cîţu vrea să le aloca primarilor pentru dezvoltare locală.
13964 afișări
Imaginea articolului Guvernul, gata să cadă! USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu /  Premierul l-a remaniat pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion

Guvernul aproape să cadă! Dan Barna: Ciţu trebuie să plece/ Premierul l-a remaniat pe ministrul Justiţiei Stelian Ion

UPDATE Reacţia lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, la criza din coaliţie

”USRPLUS va susţine o moţiune de cenzură impotriva Premierului Florin Cîţu.

USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, care a aruncat ţara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.
Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu.

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, a scris Voiculescu, pe Facebook, după miezul nopţii.

UPDATE USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu

USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu.

"Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu", a anunţat Dacian Cioloş.

UPDATE Anunţ USR PLUS: Vom cere demisia lui Florin Cîţu şi vom cere PNL un nou premier

USR PLUS va cere joi demisia lui Florin Cîţu şi ca PNL să vină cu o nouă propunere de premier, a delarat miercuri seara deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu.

În cazul în care Cîţu nu va demisia, USR PLUS va vedea care îi sunt opţiunile, a spus deputatul.

UPDATE Reacţia lui Dan Barna la decizia luată de Florin Cîţu

"Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîţu trebuie să plece", a scris Dan Bran pe Facebook

UPDATE 21:26 Premierul Florin Cîţu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiţiei Stelian Ion, susţinând că se opune reformelor

„Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu: desfiinţarea secţiei speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a declarat Florin Cîţu, care a spus că va numi la Justiţie un ministru interimar.

Premierul a spus că a informat liderii coaliţiei despre această demitere.

UPDATE 21:10 Şedinţa de Guvern convocată pentru această seară, care a stat la baza tensionării relaţiilor dintre PNL şi USRPLUS s-a încheiat în jurul orei 21:00, având, după toate aparenţele, o durată de numai câteva minute.

În şedinţă a fost cvorum, dar nu s-au luat decizii, a fost amânată, a declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

UPDATE 19:19 Potrivit unor surse Mediafax, secretarii de stat ai miniştrilor USRPLUS ar fi fost somaţi de premierul Florin Cîţu să participe la şedinţa de Guvern de miercuri seara, potrivit unor surse din cadrul USRPLUS.

UPDATE 18:30 Şedinţa se va ţine la ora 19:00 fără prezenţa miniştrilor USR PLUS

Şedinţa de Guvern va avea loc potrivit programului anunţat”, au transmis reprezentanţii Executivului.

Şedinţa a fost suspendată miercuri la prânz. Conform unor surse din Guvern, motivul suspendării îl reprezintă intenţia premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei.

USR PLUS boicotează şedinţa de GUVERN

Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern de la ora 19.00 şi să convocăm mâine dimineaţă la ora 10.00 o şedinţă a coaliţiei”, a declarat Dan Barna.

Conform acestuia, programul „Anghel Saligny” trebuie aprobat în coaliţie.

„Această coaliţie conduce Guvernul şi are o majoritate în Parlament pentru a face politici publice. PNDL 3 nu este un porgram egal cu steagul judeţul Covasna, celălalt subiect de pe lista suplimentară de şedinţă de astăzi. Un program în care vorbim de 50 de miliarde din avuţia României amanetată pentru un număr de ani în faţă este un program care are nevoie de un acord politic în cadrul coaliţei”, a mai spus Barna.

Dacian Cioloş a anunţat că dacă şedinţa de Guvern de miercuri va avea loc fără miniştrii USRPLUS va fi convocată o şedinţă a Biroului Naţional al formaţiunii.

„Vom avea o şedinţă a Biroului Naţional dacă premierul decide să ţină şedinţa de Guvern fără miniştrii USRPLUS. Asta înseamnă că ţine o şedinţă de Guvern cu participarea a două partide din coaliţie, pentru că acest Guvern e format din trei partide, nu e un Guvern pe persoană fizică. Dacă o face, noi vom avea o şedinţă a Biroului Naţional în această seară, în care vom decide care e mandatul cu care mergem mâine la coaliţie”, a adăugat Cioloş.

Ce este programul „Anghel Saligny”

Miza scandalului din coaliţie o reprezintă fonduri de 50 de miliarde de lei pe care pemierul Cîţu vrea să le aloca primarilor pentru dezvoltare locală. Noul program de investiţii, care se va derula după modelul PNDL, va acorda finanţări pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă şi canal şi de extindere a reţelelor de gaz.

Proiectul ar urma să se întindă pe 7 ani.

Forma actuală este suţinută de Ciţu, dar este considerată un viitor eşec de USR PLUS

„ În forma susţinută de premierul Cîţu, PNDL 3 este însă o hoţie. Este programul becurilor de 1.800 de euro şi a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurşi în buzunarele baronilor. Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogăţit baronii locali, moştenite de la Liviu Dragnea. Dezvoltarea României se va face cu PNRR, un program de ţară de 30 miliarde de euro de care vor beneficia toate localităţile, toţi primarii, indiferent de culoarea politică”, a descris deputatul USR PLUS Bogdan Rodeanu planul.

CITEŞTE AICI A ajuns sau nu proiectul „Anghel Saligny” la minister? Contre între premierul Ciţu şi ministrul USR PLUS Stelian Ion

CITEŞTE AICI Coaliţia în plin SCANDAL. Dan Barna: "Nu vă jucaţi cu USR PLUS" / „Pentru noi toate opţiunile sunt pe masă”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici