Nica: Atacul din cursul zilei de azi poate arunca România într-o criză fără precedent

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, luni, după anunţul privind remanierea sa, că "acest atac din cursul zilei de astăzi" aruncă România într-o criză politică extrem de periculoasă, iar suprapusă peste criza economică poate avea consecinţe grave, responsabilitatea revenind lui Băsescu şi Boc.

98 afișări
Imaginea articolului Nica: Atacul din cursul zilei de azi poate arunca România într-o criză fără precedent

Ministrul administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

"Aş dori să vă spun, în calitate de viceprim-ministru al Guvernului României şi de ministru de Interne, că acest atac din cursul zilei de azi aruncă România într-o criză politică fără precedent , o criză politică extrem de periculoasă, care, suprapusă peste criza economică, poate să aibă efecte deosebit de complexe şi de grave asupra tuturor românilor", a spus Nica.

El a adăugat că responsabilitatea declanşării acestei crize le revine lui Traian Băsescu şi Emil Boc.

Dan Nica a spus că anchetele Ministerului de Interne "deranjează".

"Ceea ce Ministerul de Interne a făcut în mod natural, (a fost, n.r.) să ia măsurile necesare de prindere şi de sancţionare a celor care au încălcat legea la alegerile pentru PE, şi din păcate sunt mulţi care se fac că nu ştiu câte persoane au fost trimise în judecată, câte persoane au dosare penale... şi niciun fel de reacţie în privinţa unor politruci de la AEP care şi azi au refuzat să pună la dispoziţie liste electorale permanente. Ministerul de Interne a mai deranjat şi deranjează pentru că luptă împotriva criminălităţii organizate, împotriva celor care fură în ţara asta, a dovedit că acţiunile pe care poliţia le desfăşoară deranjează. Tuturor acestora le spun să-şi bage minţile în cap", a explicat Nica.

PSD susţine şi menţine sprijinul politic pentru ministrul de Interne Dan Nica, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu Duvăz, care a spus că premierul Emil Boc are 24 de ore să revină la gânduri mai bune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici