Nica: I-am spus preşedintelui că nu iau în calcul varianta demisiei

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că i-a spus preşedintelui Traian Băsescu că nu ia în calcul varianta demisiei, aşa cum i-a solicitat acesta şi a precizat că întâlnirea a durat "până în zece minute".

25 afișări
Imaginea articolului Nica: I-am spus preşedintelui că nu iau în calcul varianta demisiei

Nica: I-am spus preşedintelui că nu iau în calcul varianta demisiei

Nica a menţionat că i-a spus şefului statului că o soluţie ar fi demisia premierului Emil Boc.

"I-am spus că nu iau în calcul varianta demisiei şi că ar trebui să demisioneze Boc", a declarat Nica.

El a solicitat public luarea unei decizii "în regim de urgenţă: ori semnează cererea de revocare, ori n-o semnează".

Conform lui Nica, faptul că a apărut un comunicat îl face să creadă că gestul preşedintelui de a-l invita la Cotroceni şi propunerea acestuia au fost "doar un joc de imagine".

De asemenea, ministrul social-democrat a afirmat nu voia să facă publică discuţia cu şeful statului, însă face acest lucru pentru că şi Preşedinţia a difuzat un comunicat pe această temă.

Ministrul de Interne Dan Nica s-a aflat, miercuri seară, la Cotroceni, pentru o discuţie cu Traian Băsescu, la solicitarea şefului statului. Liderul PSD Mircea Geoană a precizat că Nica a avut acceptul său pentru întâlnirea de la Cotroceni.

După întrevedere, Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat în care menţionează că preşedintele l-a rugat pe Dan Nica să ia în considerare posibilitatea demisiei, soluţia la criza politică aflându-se la latitudinea ministrului social-democrat.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului ar putea rezolva "mai multe probleme în acelaşi timp", referindu-se la propunerea şefului statului ca Dan Nica să demisioneze pentru soluţionarea crizei din coaliţie.

Preşedintele Băsescu ar urma să ia o decizie cu privire la cererea de revocare a lui Nica înaintată de către premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici