Nica: Miniştrii PSD demisionează în 30 de minute de la semnarea revocării

Vicepremierul Dan Nica a declarat, miercuri, că face un apel la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc pentru retragerea propunerii de revocare, menţionând că în cazul semnării de către şeful statului a propunerii făcute de şeful Guvernului, miniştrii PSD demisionează în 30 de minute.

35 afișări
Imaginea articolului Nica: Miniştrii PSD demisionează în 30 de minute de la semnarea revocării

Nica: Fac apel la preşedinte şi premier pentru renunţarea la revocare (Imagine: Mediafax Foto)

"Premierul Boc şi cu cei din PDL au la îndemână soluţia, care este clară şi simplă, care este revenirea la situiaţia de normalitate şi retragerea cererii de revocare. În absenţa acestei măsuri, în momentul în care cererea de revocare este semnată, vă reafirm, pentru a înlătura intoxicarea jalmnică pe care tot o fac cei de la PDL şi căreia îi cădeţi victimă, şi îmi cer scuze pentru acest lucru, miniştrii, în frunte cu cei pe care îi vedeţi aici, au o decizie fermă care este una categorică: în 30 de minute de la anunţare îşi vor depune demisia pentru că nu putem fi părtaşi la un act care ţine de destabilizarea României şi aruncarea intereselor românilor la coşul de gunoi", a spus Nica.

El a reafirmat că cei care se fac vinovaţi de declanşarea crizei sunt premierul Boc şi preşedintele Traian Băsescu.

"Această criză poate fi deblocată în absenţa unei decizii a preşedintelui Băsescu, de care depinde intrarea în normalitate ca urmare a faptului că propunerea de revocare se află la domnia sa", a mai spus Nica.

Nica a făcut un apel la preşedintele Traian Băsescu să clarifice cât mai repede dacă semnează sau nu cererea de revocare trimisă de premier pentru înlocuirea ministrului Internelor.

Ministrul social-democrat a subliniat că criza politică declanşată de solicitarea ca el să fie revocat nu poate fi deblocată în absenţa unei decizii a preşedintelui Traian Băsescu.

"De decizia preşedintelui depinde intrarea în normalitate, care urmare a faptului că propunerae de revocare se află la domnia sa. Ori respinge cererea de revocare ca nefiind întemeiată, pentru că argumentele invocate acolo sunt de copiii de grădiniţă (...), ori...", a mai spus Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici