Nicolae Ciucă a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria fostului premier Shinzo Abe

Premierul Nicolae Ciucă a semnat luni în cartea de condoleanţe deschisă în memoria lui Shinzo Abe, fost prim-ministru al Japoniei, la reşedinţa ambasadorului Japoniei în România, Hiroshi Ueda.

109 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria fostului premier Shinzo Abe

Nicolae Ciucă a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria fostului premier Shinzo Abe

„Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă în aceste zile către naţiunea japoneză, greu încercată de asasinarea domnului Shinzo Abe, fostul prim-ministru al Japoniei. Poporul japonez a pierdut, alături de întreaga lume, un om politic respectat şi un apărător neobosit al democraţiei. Condamn cu fermitate atacul asupra fostului prim-ministru al Japoniei şi reiterez angajamentul Guvernului României pentru pace şi combaterea violenţei! Condoleanţe familiei, prietenilor şi poporului japonez”, potrivit paginii de Facebook a Guvernului.

Shinzo Abe, fostul premier japonez, a murit vineri după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs în oraşul Nara din vestul ţării.

În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului şi la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al oraşului Nara, adăugând că a fost în stop cardiac înainte de a fi dus la spital.

Suspectul de asasinarea fostului premier japonez a recunoscut poliţiei că l-a vizat pe liderul nipon. Acesta a fost dus la Procuratura Districtului Nara duminică dimineaţă

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
shinzo abe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici