Nicolae Ciucă evită să răspundă criticilor purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova

Nicolae Ciucă evită să răspundă criticilor purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, care a acuzat România că trimite ajutor militar Ucrainei: „Să avem toate măsurile luate astfel încât să ne asigurăm partea de securitate şi siguranţă a cetăţeanului, contează mai mult decât o voce critică”.

5058 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă evită să răspundă criticilor purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, la Craiova, cu răspunde criticilor purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

„În ceea priveşte criticile altora, eu vreau să spun atât - Noi avem o datorie cât se poate de asumată de la cetăţeanul român, şi aţi văzut cât de frumos şi cât de bine au reacţionat cetăţenii României atunci când a fost început conflictul în Ucraina. În acest moment, pentru noi toţi cel mai important lucru este să continuăm să ne menţinem această empatie şi spiritul de solidaritate. Sunt convins că tot ceea ce vom face de aici înainte, prin măsurile pe care le luăm, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi, economia să fie protejată şi să avem toate măsurile luate astfel încât să ne asigurăm partea de securitate şi siguranţă a cetăţeanului, este ceea ce cred că poate să conteze mai mult decât o voce sau alta care ne critică astăzi”, spune Nicolae Ciucă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus a acuzat România că trimite ajutor militar Ucrainei, făcând referire la un „al cincilea pachet” aprobat recent pentru forţele ucrainene.

Maria Zaharova a susţinut că a existat o discuţie telefonică între miniştrii apărării din cele două ţări, în care ar fi discutat despre acest lucru, şi face apel la autorităţile române „să recunoască totul”.

„O agenţie română de ştiri a relatat despre o recentă conversaţie telefonică între ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, şi omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, care care şi-a exprimat recunoştinţa pentru al cincilea pachet de ajutor militar românesc recent aprobat pentru forţele armate ucrainene, inclusiv arme mici, muniţie şi piese de rezervă pentru echipamente militare. Este pentru prima dată când (ajutorul militar - n.r.) a ieşit la iveală atât de explicit şi de public, deşi înregistrări video cu folosirea unor proiectile fabricate în România de către forţele armate ucrainene au mai apărut înainte pe reţelele sociale. Dar nu exista o dovadă factuală «directă»”, a afirmat Maria Zaharova, la un briefing de presă, transcris pe site-ul Ministerului de Externe rus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici