Nicolae Ciucă face un bilanţ al guvernării după şapte luni: „Am făcut evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului pe baza a zece criterii obiective raportate la aşteptările cetăţeanului şi societăţii româneşti”

Prim-ministrul transmite luni că în cele şapte luni de guvernare, Executivul a reuşit să garanteze siguranţă şi stabilitate românilor, a protejat cetăţenii şi „economia de efectele crizelor cu care România, asemenea multor state, se confruntă în această perioadă”.

455 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă face un bilanţ al guvernării după şapte luni: „Am făcut evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului pe baza a zece criterii obiective raportate la aşteptările cetăţeanului şi societăţii româneşti”
În bilanţul activităţii echipei sale, Ciucă mai spune că „în cele şapte luni de mandat, în contextul dificil binecunoscut, am reuşit să progresăm social, economic şi să consolidăm statutul nostru în plan internaţional pentru că am avut capacitatea de a acţiona coerent şi coordonat ca echipa guvernamentală să protejeze interesele cetăţenilor români şi ale României”. 
 
„Am avut stabilitatea politică şi susţinerea Coaliţiei de Guvernare, a Parlamentului şi a Preşedintelui României, care au făcut posibil să garantăm românilor siguranţă, protecţie, iar ţării, angajarea pe drumul dezvoltării”, se mai arată în bilanţul postat pe site-ul oficial.
 
Premierul declară, totodată, că evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului a făcut-o pe baza a zece criterii obiective raportate la aşteptările cetăţeanului şi societăţii româneşti. 
 
În ceea ce priveşte temerile majore ale românilor, Ciucă spune că Executivul a creat „un cerc de siguranţă pentru a proteja investiţiile şi economia românească, sursă şi resursă pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor şi pentru drumul spre modernizare pe care împreună îl vom urma”. 
 

Premierul Ciucă dă asigurări românilor că totul merge bine

 
Ciucă vorbeşte şi despre PNRR şi absorbţia fondurilor europene. „Suntem Guvernul care a alocat cel mai mare buget de investiţii din ultimii 32 de ani, a crescut absorbţia fondurilor europene cu 7% şi pregăteşte mobilizarea a peste 90 de miliarde de euro fonduri europene”, se mai arată în discursul oficial. 
 
Premierul mai precizează şi că, în urmă cu câteva zile au fost finalizate toate documentele necesare care vor permite României să beneficieze în următorii ani de peste 44 de miliarde de euro fonduri europene, prin Politica de Coeziune. 
 
Operaţionalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este urmată de accesarea celor aproximativ 30 de miliarde de euro. „Am semnat deja proiecte, cel mai important fiind pentru începerea Autostrăzii Moldova, aşteptată de români zeci de ani. Transmiterea primei cereri de plată în valoare de 3 miliarde de euro, îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate pentru trimestrul 2 şi pregătirea celei de a doua cereri de plată pentru a fi transmisă în luna octombrie oferă perspective certe că vom reuşi să atragem în acest an 10 miliarde de euro prin acest mecanism de finanţare. Atragerea finanţărilor din PNRR, de care ţara noastră are nevoie, este dublată de realizarea reformelor. Guvernul şi coaliţia de guvernare urmăresc cu asiduitate şi responsabilitate implementarea reformelor, parte a Programului de Guvernare şi a procesului de modernizare”. 
 
„La fel de importante au fost şi rămân, pentru fiecare membru al echipei guvernamentale, respectarea criteriilor de integritate şi de transparenţă, valori fără de care nicio politică guvernamentală nu ar avea credibilitate. Avem datoria morală şi responsabilitatea de a veni în faţa cetăţenilor şi a le prezenta onest ce am făcut până acum şi ce ne-am propus in continuare. Am făcut-o şi o voi face de fiecare dată. Susţinerea românilor este fundamentul pe care putem construi mai departe, iar stabilitatea echipei de miniştri oferă garanţia că vom acţiona în continuare responsabil pentru atingerea obiectivelor cetăţenilor noştri şi pentru continuarea procesului de modernizare a României”, mai precizează mesajul prim-ministrului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici