Nicolae Ciucă, întâlnire cu Octavian Fulop, supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz-Birkenau

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe Octavian Fulop, supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz-Birkenau, în contextul marcării, în data de 9 octombrie, a Zilei Naţionale de Comemorare a Holocaustului.

460 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă, întâlnire cu Octavian Fulop, supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz-Birkenau

Biserica Adventista de Ziua a Saptea Popa Tatu, You Tube

„În vârstă de 92 de ani, domnul Octavian Fulop a rememorat, în cadrul întâlnirii, ororile pe care le-a trăit în timpul Holocaustului, evocând, cu emoţie şi durere, momentul despărţirii de familia sa, pe care a pierdut-o la Auschwitz, dar şi universul infernal de acolo dominat de foame, suferinţă, moarte şi tortură în care s-a luptat, în fiecare clipă, să supravieţuiască, având credinţa că va trăi, într-un final, momentul eliberării. Prim-ministrul României a fost profund emoţionat de maniera demnă şi onorabilă în care domnul Octavian Fulop a împărtăşit evenimente tragice din experienţa personală şi a salutat eforturile acestuia de păstra şi transmite mai departe aceste mărturii, un element esenţial pentru demersurile de prezervare a memoriei Holocaustului, una dintre cele mai cumplite pagini din istoria umanităţii”, anunţă Executivul.

Potrivit sursei citate, premierul Nicolae Ciucă a subliniat rolul educaţiei despre Holocaust în consolidarea unei societăţi ataşate de valorile şi principiile democratice, a reafirmat angajamentul Executivului în acest sens şi a evidenţiat pericolele care ameninţă astăzi societăţile democratice.

„Octavian Fulop a mulţumit premierului pentru întâlnire şi a precizat că este pentru prima dată când un prim-ministru al României îl invită la Palatul Victoria pentru a-i asculta povestea cutremurătoare. A apreciat, de asemenea, şi eforturile pe care Guvernul României le realizează în direcţia promovării memoriei Holocaustului şi combaterii antisemitismului, subliniind cât de importantă este datoria de a nu uita”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici