Nicolae Ciucă nu participă la şedinţa liderilor de sindicate din Educaţie

Nicolae Ciucă a anunţat că nu participă la şedinţa sindicaliştilor din Educaţie, însă a dispus formarea unei echipe ministeriale pentru a continua dialogul cu aceştia: „Sperăm ca în urma întâlnirii (...) acest demers se va încheia cât mai curând”.

261 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă nu participă la şedinţa liderilor de sindicate din Educaţie

Nicolae Ciucă nu participă la şedinţa liderilor de sindicate din Educaţie

„Încep şedinţa de guvern făcând referire la subiectul care este pe ordinea de zi a dialogului între Guvern, coaliţie şi sindicatele din Învăţământ, în sensul menţinerii dialogului şi identificării soluţiilor, astfel încât greva din Educaţie să înceteze şi să avem elevii cât mai curând la şcoală şi să avem asigurate condiţiile care tot ceea ce ţine de programul de derulare a examenelor de final de an să aibă loc conform calendarului”, spune Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern de miercuri.

El afirmă că, de când a preluat guvernarea, a acordat Educaţiei 8 de miliarde de lei.

„Ca urmare a întâlnirilor pe care le-am avut împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, având o echipă a executivului, cât şi a legislativului care să poată să asigure încrederea necesară pe măsurile pe care noi le-am propus structurilor sindicale să se şi înfăptuiască. Nu am să repet propunerile. Ceea ce doresc să menţionez e faptul că am luat decizii care au venit în întâmpinarea tuturor problemelor acumulate în Educaţie. Am căutat să ne aliniem cumva la conţinutul legilor educaţiei. Doresc doar să subliniez că din momentul preluării guvernării am alocat suplimentar de 8 de miliarde de lei, sumă care într-adevăr nu acoperă nevoile şi problemele acumulate în ultimii 30 de ani, dar care repară şi îmbunătăţesc acele elemente care, pe bună dreptate, sunt aduse în dezbatere de reprezentanţii corpului didactoic. Cu toţii suntem de acord că educaţia trebuie să rămână prioritatea numărul 1, alături de sănătate. Nu am făcut altceva decât să aliniem discursul pe care cu toţii l-am avut la măsuri concrete, măsuri care nu pot fi rezolvate o singură dată printr-un numitor comun. Ele vor trebui să fie aplicate într-un calendar, cu o bugetare şi pe o linie de dialog care va fi permanent deschisă cu personalul didactic şi nedidactic astfel încât să avem un suistem de educaţie performant şi care să asigure şansă la educaţie oricărui copil”, adaugă premierul.

El precizează că nu onorează invitaţia liderului sindicatelor din Educaţie.

„Ca atare, în această după-amiază, pentru că nu vom finaliza şedinţa de guvern până la ora începerii întâlnirii cu reprezentanţii sindicatelor, am dispus formarea unei echipe ministeriale din care vor face parte miniştrii Educaţiei, Muncii, Finanţelor şi Fondurilor Europene, iar din partea prim-ministrului va participa secretarul general al Guvernului. Sperăm ca în urma întâlnirii, pe baza dialogului onest şi echitabil, pe baza măsurilor reale pe care le propunem, să avem o înţelegere şi să avem încredere unii în alţii că acest demers se va încheia cât mai curând”, încheie Ciucă.

Liderii sindicatelor din Educaţiei au avut, marţi, consultări la Guvern. „Astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă”, spune Simion Hăncescu, liderul FSLI. Premierul şi mai mulţi miniştri au fost invitaţi la şedinţa sindicaliştilor de miercuri, de la ora 17.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici