Video Nicolae Ciucă, propus pentru Ministerul Apărării, aviz favorabil în comisia din Parlament: „Dacă Guvernul nu trece, voi păstra statutul de general în rezervă” - VIDEO

Nicolae Ciucă a primit, marţi, aviz favorabil în comisia de specialitate din Parlament în urma audierii acestuia. Generalul în rezervă este propunerea PNL pentru Ministerul Apărării.

778 afișări

În urma audierii din comisia de specialitate din Parlament, Nicolae Ciucă a primit aviz favorabil. Generalul în rezervă este propunerea PNL pentru Ministerul Apărării.

În programul prezentant în faţa membrilor comisiei, Nicolae Ciucă a precizat că vrea să continue procesul de modernizare şi de înzestrare a Armatei, să reformeze invăţămîntul militar, să se implice în proiecte de mobilitate militară.

Nicolae Ciucă a mai spus că propune - şi îşi asumă - ca, în cazul în care va fi numit ministru, se va prezenta trimestrial în faţa membrilor comisiei, fie în Parlament, fie la Ministerul Apărării, pentru a informa cu privire la apărarea ţării.

La aceste informări ar urma să participe şi şeful Statului Major al Apărării.

Nicolae Ciucă, desemnat pentru MApN: Dacă Guvernul nu trece, voi păstra statutul de general în rezervă

Nicolae Ciucă a declarat, după avizul favorabil din Parlament, că dacă Guvernul Orban nu va trece, îşi va păstra statutul de general în rezervă. Acesta este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Apărării.

„E o decizie pe care mi-am asumat-o: guvernul nu trece, voi păstra statutul de general în rezervă”, a declarat Nicolae Ciucă, la ieşirea de la audierile din comisia din Parlament.

Generalul în rezervă a mai spus că propunerea de a fi ministru al Apărării a fost lansată pentru a asigura o conducere profesionistă a instituţiei.

„Aseară (luni, n.r.), după ce a fost semnat ordinul de trecere în rezervă, am scris un mesaj. Acolo am spus totul. Nu e vorba de dorinţă, nici nu m-am gândit. A fost o solicitare ca să asigurăm tot ce înseamnă partea de continuitate şi leadership profesionist la nivelul Ministerului Apărării”, a mai spus Ciucă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici