Nicolae Robu: Dragă Ludovic, daţi parlamentarilor PNL mandat să voteze noul cod administrativ!

Primarul liberal din Timişoara, Nicolae Robu, îndeamnă liberalii la unitate, în contextul scandalurilor interne din ultima perioadă şi îi recomandă preşedintelui PNL să lase parlamentarii să voteze codul administrativ, reproşând conducerii formaţiunii că nu a consultat primarii pe acest subiect.

3642 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu: Dragă Ludovic, daţi parlamentarilor PNL mandat să voteze noul cod administrativ!

Nicolae Robu: Dragă Ludovic, daţi parlamentarilor PNL mandat să voteze noul cod administrativ!

"Trăim vremuri tulburi, sunt convins că o simţim cu toţii, de la lideri, la simplii membri! Vom putea ieşi din aceste vremuri puternici, vom putea deveni învingători, doar dacă înţelegem corect realităţile şi coborâm în ele din “înaltele” sfere ale discursului steril, retoricii în limbaj de lemn, conduitei străine de agenda cetăţeanului, străină de însăşi identitatea care ne-a consacrat! În plus, dacă vom înţelege că PSD e încă şi, din păcate, va mai rămâne în viitorul apropiat puternic în pofida prostiilor pe care le face, în pofida sfidării cu care guvernează -a sfidării mai ales la adresa cercurilor elitiste ale societăţii!-, că electoratul de dreapta e fragmentat între PNL, USR şi MRÎ şi nu-i de unde să ne îndestulăm fiecare dintre aceste trei forţe! Şi mai ales: DACĂ VOM FI UNIŢI!", scrie Nicolae Robu, pe Facebook.

Declaraţiile vin în contextul informaţiilor potrivit cărora se va încerca luni convocarea unui Consiliu Naţional al liberalilor, în care să se ceară un congres pentru schimbarea conducerii PNL.

"Aşadar, haideţi să lăsăm disputele interne, ambiţiile personale, vanităţile, frustrările şi orice ar putea face rău partidului şi să tragem cu toţii în aceeaşi direcţie, pentru o Românie mai bună, pentru un PNL mai puternic! Avem o conducere aleasă cu peste 80% din voturi! În jurul EI trebuie să fim uniţi, indiferent cum am fost poziţionaţi la alegerile din care ea a rezultat! Ea trebuie ajutată să conducă, ajutată să conducă mai bine, căci este extrem de mult loc în acest sens -eu spun lucrurilor pe nume!-, trebuie ajutată, nicidecum deturnată spre lupte interne!", mai spune Robu.

Edilul liberal îndeamnă conducerea partidului să lase aleşii să voteze Codul administrativ.

"P.S. Vreau să vin chiar acum cu un ajutor concret spre conducere, exact în spiritul celor de mai sus: domnule Preşedinte, dragă Ludovic, daţi parlamentarilor PNL mandat să voteze noul cod administrativ! El nu este perfect, evident -este oare ceva perfect pe lumea asta?!-, dar reprezintă un important pas înainte în legislaţia administraţiei publice! Un partid puternic nu-şi stabileşte linia de conduită prin negarea a tot ce vine de la adversari, ci îşi permite să spună inclusiv că este de acord cu adversarii, atunci când aceştia -oricât de răi ar fi!- vin cu câte un lucru bun sau măcar relativ mai bun! Codul penal e una -acolo am făcut foarte bine că ne-am opus şi trebuie să ne opunem în continuare răului pe care îl face ţării PSD-, codul administrativ e alta! Aţi greşit că nu aţi consultat primarii partidului ÎNAINTE de a stabili poziţia PNL faţă de Codul administrativ -cine oare poate aprecia mai pertinent o astfel de lege decât cei ce fac administraţie la cel mai înalt nivel?!-, dovediţi că sunteţi tare corectând greşeala făcută şi schimbând poziţia PNL! Un astfel de gest ar fi un semn de tărie, vă asigur şi nicidecum unul de slăbiciune!", concluzionează edilul din Timişoara.

Camera Deputaţilor a amânat votul pentru luni a proiectului de lege privind Codul administrativ, prin se elimină pragul de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în administraţia locală, şi prin care aleşii locali vor primi indemnizaţii speciale după încetarea mandatului.

Iniţial, proiectul de lege privind Codul administrativ al României a fost la vot final în şedinţa Camerei Deputaţilor din 27 iunie, dar a fost retrimis la comisie, pentru raport suplimentar. Ulterior, comisia a operat o serie de corelări legislative privind incompatibilităţile şi conflictul de interese, pentru a nu exista dublă reglementare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici