Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Timiş

Nicolae Robu a anunţat, joi seara, în timpul şedinţei Biroului Permanent Judeţean, că-şi dă demisia din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, în urma rezultatelor slabe obţinute la alegerile parlamentare din 11 decembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1053 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Timiş

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Timiş (Imagine: Valentina Sarosi/ Arhiva Mediafax Foto)

Nicolae Robu spune că decizia de a demisiona din fruntea PNL Timiş a luat-o joi dimineaţa, iar în timpul şedinţei Biroului Permanent Judeţean şi-a anunţat şi colegii de partid.

“Rezultatele obţinute de PNL, în ansamblul său şi, în subsidiar, de Filiala Timiş a PNL - chiar dacă aceasta s-a situat pe locul 5 pe ţară după numărul de voturi şi pe locul 11 pe ţară după procente - m-au determinat să propun, luni, printr-o declaraţie de presă, o serie de măsuri. Una dintre ele era şi demisia tuturor preşedinţilor ale căror filiale au obţinut mai putin de 30%, deci, inclusiv a subsemnatului. Propunerile mele n-au fost, însă, agreate, niciuna. Astăzi de dimineaţă, am comunicat familiei şi unui număr de apropiaţi că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte PNL Timiş. Pe parcursul zilei, am aflat că, la iniţiativa primarului de Sânnicolau Mare, un grup de circa 20-25 de colegi s-au întrunit pentru a pregăti o presiune asupra mea să demisionez. Am decis să nu anunţ nimic în plen, pentru a vedea cu ce colegi am de-a face în partidul atât de drag mie. Văzându-i, am decis să duc lucrurile şi mai departe”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a mai precizat, în declaraţia de presă transmisă presei joi seara, că rămâne simplu membru PNL, dar că va înceta orice activitate în partid.

“Voi rămâne simplu membru PNL, dar, îmi voi înceta orice activitate în partid, câtă vreme partidul va avea membri ca acest primar de Sânnicolau Mare. Desigur, voi exercita, încă, funcţia de preşedinte, până când conducerea naţională îmi va comunica încetatea mandatului, eventual simultan cu numirea unui preşedinte interimar şi sper ca acest lucru să se întâmple cât mai grabnic. Decizia este irevocabilă”, a conchis Nicolae Robu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici