Nicolae Timofti: În aceste timpuri grele, simţim sprijinul României

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat joi, în cadrul întâlnirii cu premierul Ponta, că sprijinul României se simte în "aceste timpuri grele" şi că există în prezent condiţii optime pentru o apropiere strânsă între guvernele şi oamenii de pe cele două maluri ale Prutului.

785 afișări
Imaginea articolului Nicolae Timofti: În aceste timpuri grele, simţim sprijinul României

Nicolae Timofti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În aceste timpuri grele, simţim plenar sprijinul României", a spus Nicolae Timofti, în timpul unei întrevederi cu premierul Victor Ponta, care s-a aflat joi la Chişinău, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială de la Chişinău, Timofti a pledat pentru intensificarea cooperării bilaterale pentru definitivarea proiectelor comune de infrastructură şi de altă natură, subliniind că, din punct de vedere politic, există în prezent condiţii optime pentru o apropiere strânsă între guvernele şi oamenii de pe cele două maluri ale Prutului.

Preşedintele moldovean a apreciat că cea mai mare parte din exportul produselor moldoveneşti reorientat în ultimii ani spre piaţa Uniunii Europene are ca destinaţie România.

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat că guvernul pe care îl conduce şi întreaga clasă politică de la Bucureşti susţine pe toate căile Republica Moldova. "Când e vorba de a susţine Republicii Moldova, suntem uniţi", a spus Victor Ponta, potrivit sursei citate.

Victor Ponta a reafirmat decizia Guvernului român de a contribui financiar la modernizarea grădiniţelor din Republica Moldova, construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău, dezvoltarea în ţara noastră a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), şi alte proiecte. Premierul român a subliniat că aceste proiecte vor fi finalizate fără întârziere dacă la Chişinău va exista în continuare stabilitate politică.

Nicolae Timofti şi Victor Ponta au discutat şi despre parcursul european al Republicii Moldova, situaţia regională şi evoluţiile din zona transnistreană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici