Nicolăescu: PNL va discuta, în perioada următoare, cu toţi parlamentarii pentru susţinerea moţiunii

Liderul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, luni, că, în perioada următoare, PNL va discuta cu toţi parlamentarii care nu fac parte din Opoziţie pentru susţinerea moţiunii de cenzură, arătând că încearcă să-i convingă că "sunt în slujba cetăţenilor, nu a lui Victor Ponta".

148 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: PNL va discuta, în perioada următoare, cu toţi parlamentarii  pentru susţinerea moţiunii

Nicolăescu: PNL va discuta, în perioada următoare, cu toţi parlamentarii pentru susţinerea moţiunii (Foto: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"În perioada următoare se vor purta discuţii cu partidele şi parlamentarii independenţi şi încercăm să-i convingem că sunt în slujba cetăţenilor, nu a lui Victor Ponta care, în fruntea Guvernului, le face rău românilor. Se discută cu toţi parlamentarii care nu fac parte din opoziţie", a precizat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, după depunerea moţiunii de cenzură.

El a spus că PNL va folosi toate metodele să-i convingă să voteze moţiunea.

"Eu cred că din 2012 (când Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis prin moţiune de cenzură, iar Victor Ponta a fost desemnat premier, n.red) este prima moţiune care are şanse reale să treacă, pentru că România are o mare problemă cu un premier inculpat", a adăugat Nicolăescu.

Întrebat dacă PNL ar susţine un Guvern PSD cu alt premier decât Ponta, Nicolăescu a spus: "Decizia PNL este să ajungă la guvernare pentru ca să facă altă politică şi are un singur premier desemnat, pe Cătălin Predoiu".

Moţiunea de cenzură este semnată de180 de parlamentari, din care 119 sunt deputaţi (112 de la PNLşi unul de la democrat popular, 6 independenti) şi 58 sunt senatori, 3 neafiliaţi şi restul PNL.
Nicolăescu a spus că moţiunea are 180 de semnături faţă de 137 semnături necesare.

Moţiunea de cenzură va fi citită miercuri în plenul reunit la Parlamentului, iar votul va avea loc marţi, 29 septembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici