Nicolăescu: Traian Băsescu nu mai are discernământ, este ilegitim şi sfidează votul poporului

Deputatul Eugen Nicolăescu a declarat, luni, că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu mai are discernământ, devenind ilegitim prin votul de la referendum şi prin faptul că "sfidează" opţiunea alegătorilor.

1157 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Traian Băsescu nu mai are discernământ, este ilegitim şi sfidează votul poporului

Euge Nicolăescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ne aflăm într-o criză politică fără precedent, de care se face responsabil Traian Băsescu, personajul politic care se hrăneşte din ură, vrajbă şi conflict social. Prin declaraţiile de azi, Traian Băsescu dovedeşte că nu a înţeles şi nu este dispus să înţeleagă nimic din votul dat de români. Ignorarea opţiunii a aproape opt milioane de români este un act de sfidare, nu doar la adresa acestora, ci a oricăror principii şi norme democratice", a declarat Nicolăescu.

El a mai precizat că preşedintele suspendat "nu mai are niciun fel de raţiune politică şi discernământ, ci este mânat de ură şi spirit de vendetă împotriva celor nu mai doresc ca el să conducă această ţară".

"Ce o să faceţi, domnule Traian Băsescu, o să ne pedepsiţi pe toţi?", i-a adresat Nicolăescu o întrebare în cadrul conferinţei de presă preşedintelui suspendat.

De asemenea, viceliderul deputaţilor PNL a mai susţinut că Traian Băsescu a devenit un "preşedinte ilegitim, care doreşte să rămână la putere cu orice preţ, doar prin artificii procedurale şi prin absenteism".

"Acum Băsescu încearcă să creeze o nouă falie în societate, cei care s-au prezentat la vot, versus cei care au absentat. Îi cerem lui Traian Băsescu să înceteze strategia fricii cu ameninţările şi cu minciuna loviturii de stat. Îi cerem lui Traian Băsescu să înceteze a se erija în reprezentant al Justiţiei şi îi spunem ferm şi răspicat că nu poate interzice dreptul la opţiune a opt milioane de oameni şi că nu poate rămâne la conducerea unui stat numai cu 10% susţinere electorală", a mai declarat Nicolăescu.

În plus, deputatul PNL a susţinut că, prin faptul că nu a participat la referendum şi a îndemnat la boicot, Traian Băsescu a arătat nu are nici cea mai mică intenţie de a juca după regulile democraţiei şi nu o va face niciodată.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a cerut, luni, USL "să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului", el arătând că "împreună" trebuie să consolideze instituţiile, şi nu să le supună partidelor.

"Cer USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului. Trebuie ca împreună să consolidăm instituţiile, şi nu să le supunem partidelor", a afirmat Traian Băsescu.

El a menţionat că acesta a fost unul dintre obiectivele din cei opt ani de mandat prezidenţial şi a precizat că nu va renunţa la acest obiectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici