Nicolai s-a abţinut în legătură cu aderarea PNL la PPE: Supărarea lui Verhofstadt e justificată

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, la finalul Delegaţiei Permanente a PNL, că s-a abţinut la votul asupra deciziei de afiliere la PPE, precizând că înţelege declaraţiile şi supărarea liderului ALDE, Guy Verhofstadt, pe care le consideră justificate.

601 afișări
Imaginea articolului Nicolai s-a abţinut în legătură cu aderarea PNL la PPE: Supărarea lui Verhofstadt e justificată

Norica Nicolai (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Majoritatea dictează, aşa stau lucrurile din păcate (...) Nu este vorba de o schimbare a doctrinei, componenta creştin-democrată a făcut parte de-a lungul timpului din statutul PNL, sper ca la viitorul statut să avem ambele componente foarte puternice, una liberală şi una creştin-democrată", a declarat Nicolai.

De asemenea, ea a precizat că înţelege "supărarea" liderilor ALDE legată de decizia PNL de a se afilia PPE.

"Îi înţeleg declaraţia şi supărarea lui Guy Verhofstadt, cred că este şi justificată în opinia mea, însă v-am subliniat, din păcate într-un partid politic votul contează", a mai spus europarlamentarul PNL.

Conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

"BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot împotrivă şi trei abţineri, ca PNL să se alăture PPE şi europarlamentarii noştri să facă parte din grupului PPE. Decizia va fi supusă atenţiei şi Delegaţiei Permanente", a anunţat Pocora.

Ea a adăugat că deocamdată nu face alte precizări.

Purtătorul de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat, pentru MEDIAFAX, că Partidul Popular European ar putea discuta şi lua o decizie privind primirea PNL săptămâna viitoare, dacă liberalii români trimit documentaţia necesară la timp.

Preşedintele PPE, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu, în care salută propunerea acestuia privind eurodeputaţii partidului şi anunţă că popularii europeni sunt gata să demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE. "Domnule preşedinte, salut anunţul dumneavoastră privind aderarea la PPE. Împărtăşim aceeaşi viziune că avem nevoie de o forţă politică de centru-dreapta puternică pentru o Europă stabilă şi puternică", se arată în mesajul preşedintelui PPE, remis luni agenţiei MEDIAFAX de PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că "Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist".

Liderii ALDE susţin că delegaţia PNL în PE se alătură lui Traian Băsescu prin intrarea în PPE şi îşi arată slăbiciunea în loc să îşi întărească poziţia în Legislativul UE. "Rezultatul alegerilor arată că Grupul ALDE rămâne al treilea grup ca mărime în Parlamentul European. Fără sprijin de la ALDE, nicio decizie nu poate fi luată", se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui ALDE, Graham Watson şi a liderului Grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici