Nicolai: Tăriceanu a făcut lejer trecerea de la politica pumnului în gură la cea a piciorului în prag

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai susţine că este nevoie de o mare doză de indulgenţă pentru a trece cu vederea ceea ce pare nu o acţiune politică raţională, ci un soi de trafic de conştiinţe între doi lideri compromişi moral - Adrian Ştef şi Călin Popescu Tăriceanu.

269 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Tăriceanu a făcut lejer trecerea de la politica pumnului în gură la cea a piciorului în prag

Norica Nicolai (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Deşi candidez din partea PNL pentru a reprezenta regiunea de Nord-Vest a României în Parlamentul European, deci şi judeţul Satu Mare, am aflat din media despre gestul preşedintelui Adrian Ştef de a-l invita în PNL pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, propunere «acceptată» de acesta din urmă. Într-adevăr, este nevoie de o mare doză de indulgenţă pentru a trece cu vederea ceea ce pare nu o acţiune politică raţională, ci un soi de trafic de conştiinţe între doi lideri compromişi moral: domnul Ştef, primul lider de organizaţie care îndeamnă alegătorii proprii să voteze cu adversarul, şi domnul Tăriceanu, demisionarul de acum două luni care declara că s-a săturat de «politica pumnului în gură»", afirmă Nicolai.

Potrivit acesteia, Tăriceanu a făcut lejer trecerea de la politica pumnului în gură la cea a piciorului în prag.

"Iată că fostul nostru coleg Tăriceanu a făcut lejer trecerea de la politica pumnului în gură la cea a piciorului în prag. Fac un apel către toţi susţinătorii PNL şi oamenii de bine din judeţul Satu Mare de a avea grijă cui acordă votul şi încrederea în data de 25 mai. Membrilor PNL le transmit că trăim vremuri politice complicate şi orice pas greşit ne poate costa scump. De aceea, le cer să respecte cu sfinţenie Statutul PNL şi principiile morale care au călăuzit dintotdeauna acest partid. Nu faceţi rabat de la reguli şi nu urmaţi exemplul trist al altor viitori foşti colegi, acela de a-şi vinde conştiinţele!", se arată în comunicatul Noricăi Nicolai.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

"Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare.

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi iniţial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, precizează, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia liberală.

"La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii", menţionează Virgil Enătescu, în comunicatul transmis joi de PNL.

"Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră", continuă el.

Virgil Enătescu mai spune că nu este de acord "cu păstrarea şi relansarea USL la Satu Mare şi de la Satu Mare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici