Nicolicea: Frunda gândeşte prost în maghiară şi vorbeşte urât în română

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea s-a arătat dezamăgit, joi, de declaraţiile senatorului UDMR Gyorgy Frunda despre progresişti, acuzându-l pe acesta de imoralitate şi de ipocrizie şi precizând că UNPR a declarat de mai multe ori că este de acord cu interzicerea traseismului politic.

372 afișări
Imaginea articolului Nicolicea: Frunda gândeşte prost în maghiară şi vorbeşte urât în română

Gyorgy Frunda (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"M-au dezamăgit spusele domnului Frunda pentru că îl suspectam de mai multă inteligenţă. Constat însă că domnia sa gândeşte prost în maghiară şi vorbeşte urât în română. Eu înţeleg motivul din spatele acestor declaraţii. Candidează la Târgu Mureş şi, pentru că nu are nimic de zis, începe să abereze. Problema este că, prin spusele sale, îşi pune tot partidul într-o situaţie delicată. Dacă ne acuză pe noi de prostituţie politică, mă întreb cum se cheamă domnia sa şi cum se cheamă partidul domniei sale, de vreme ce au stat alături de noi timp de doi ani şi jumătate. Cum se face că acum are această revelaţie? Să înţelegem că i-a plăcut prostituţia până acum şi de azi nu-i mai place?" a arătat progresistul, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

Nicolicea a mai spus că nu UNPR este imorală, ci Gyorgy Frunda, pe care l-a acuzat că "a fost la ciolan la fiecare guvernare, fie că era guvernare PSD, fie PNL, fie PDL".

Totodată, deputatul UNPR l-a acuzat pe senatorul UDMR de ipocrizie, amintindu-i că "seară de seară comenta că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, iar dimineaţa trimitea lideriilor maghiari hârtiuţe cu ce condiţii să mai pună în coaliţie".

Progresistul a încheiat, amintind că formaţiunea din care face parte a declarat de mai multe ori că este de acord cu modificarea Constituţiei în sensul interzicerii "traseismului" politic, dar că Frunda s-a opus acestei propuneri.

"Şi, ca să nu mai aibă domnul Frunda dileme, îi amintim că cei din UNPR nu pot fi acuzaţi de traseism pentru că vorbim despre un partid nou, format de la zero, care a adus stabilitate României. Uniunea Naţională pentru Progresul României este şi a fost întotdeauna o formaţiune politică loială şi corectă faţă de partenerii săi", a mai arătat Eugen Nicolicea.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a afirmat, tot joi, că UNPR dă dovadă de o conduită "inacceptabilă", care este "imorala imoralităţii", şi de "prostituţie politică", adăugând că va propune, la revizuirea Constituţiei, interzicerea traseimului politic.

"Eu consider conduita UNPR imorala imoralităţii. Adică, după ce a intrat pe listele partidelor din fosta opoziţie, actuala putere guvernamentală, şi-a făcut grup parlamentar, şi-a făcut partid, a susţinut Guvernul Boc, a fost foarte dură în atacurile împotriva opoziţiei, iar după moţiunea de cenzură, înainte de învestirea Guvernului, s-a vândut foştilor adversari. Este o conduită inacceptabilă, este o problemă generală canceroasă a politicii româneşti, care trebuie interzisă prin lege, trebuie interzisă prin Constituţie, pentru că face rău României, provoacă instabilitate politică, provoacă posibilitatea cumpărării anumitor parlamentari", a declarat senatorul UDMR Gyorgy Frunda la Târgu Mureş.

De asemenea, el i-a acuzat pe reprezentanţii UNPR de "prostituţie politică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici