Niculae Bădălău, despre alegerile prezidenţiale: Cred că ar trebui un candidat comun PSD- ALDE

Liderul PSD Giurgiu Niculae Bădălău a declarat, miercuri, că PSD ar trebui să aibă candidat comun cu ALDE la alegerile prezidenţiale de la finalul anului, precizând că este un om deosebit Călin Popescu Tăriceanu, însă şi în PSD se găsesc destule persoane valoroase.

1601 afișări
Imaginea articolului Niculae Bădălău, despre alegerile prezidenţiale: Cred că ar trebui un candidat comun PSD- ALDE

Bădălău, despre prezidenţiale: Cred că ar trebui un candidat comun cu ALDE

„Cred că imediat după alegerile europarlamentare vom avea o discuţie cu aliaţii noştri şi vom găsit o soluţie. În principiu ar trebui să stabilim cu partenerii de coaliţie. Eu cred că ar trebui un candidat comun cu ALDE. Eu cred că în alianţă discutăm subiectul acesta după. Şi Călin Popescu Tăriceanu este un om deosebit. În acelaşi timp şi în PSD se găsesc destui oameni valoroşi”, a afirmat Niculae Bădălău, miercuri seară, la TVR 1.

Întrebat ce socr va obţine PSD la europarlamentare, ministrul Economiei a răspuns: „Undeva în jurul cifrei de 35%. Vot curat, fără redistrubuire”.

PSD deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda.

Alţi social-democraţi care completează lista candidaţilor sunt: Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Păvelescu Alin.

Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că se gândesc serios la o candidatură pentru un mandat la Cotroceni, însă coaliţia PSD-ALDE nu a decis încă asupra candidatului la prezidenţiale.

Bădălău, despre consultările de la Cotroceni: Nu ne-a chemat nimeni. Şi ce să discutăm?

Niculae Bădălău a declarat, întrebat fiind dacă PSD va participă săptămâna viitoare la consultările de la Cotroceni pe tema referendumului pe justiţie, că social-democraţii nu au fost chemaţi de nimeni. Liderul PSD Giurgiu s-a întrebat ce ar putea discuta cu Klaus Iohannis pe acest subiect.

„Nu ne-a chemat nimeni sau cel puţin eu nu am fost informat că suntem chemaţi. Şi ce să discutăm? Există un stat. Există prezumţia de nevinovăţie. Există drepturile omului, Slavă Domnului.
Sunt de acord cu ce a spus Curtea Constituţională, şi respect subiectul acesta, dar cred că poate influenţa un sistem de alegeri o întrebare pusă aiurea. Şi aşa cum îl văd pe domnul preşedinte Iohannis, pentru tot respectul pentru funcţia aceea, dar mi se pare că intră într-o campanie, ceea ce nu este corect. Aceasta e cauza pentru care vă spuneam că românii ar trebui să fie întrebaţi de ce vrem. Vrem cum e acum? Un preşedinte care nu se înţelege cu Guvernul. Partea proastă e că se ceartă undeva acolo e ok, dar ne prăbuşim economic, pierdem bani, influenţă, pierdem pe plan extern”, a afirmat Niculae Bădălău, miercuri seară, la TVR 1.

Întrebat care este strategia PSD la referendum, ministrul Economiei a spus că România are nevoie de un referendum serios, iar ca om de stânga ar accepta inclusiv o întrebare despre monarhia constituţională.

„Eu spus că referendumul, dacă tot este să cheltuim bani şi să îl facem, el trebuie bineînţeles făcut cu liste separate, pentru că altfel, a fost azi o discuţie, că va fi lista de prezenţă aceeaşi. Nu ai cum Dumnezeu, sunt două diferite. Eu cred că România are nevoie de un referendum serios. Eu ca om de stânga, credeţi-mă, că aş accepta inclusiv întrebarea cu monarhie constituţională. Şi să respectăm voinţa poporului. Nu e târziu niciodată (pentru o astfel de întrebare - n.r.). Eu mă uit în toată Europa şi văd toate ţările cu monarhie ca un progres. Mă întreabă de justiţie. Domnule, să se aplice justiţia? Să se aplice. Nu e normal? Există o lege. Plătim judecători, plătim procurori, plătim un întreg sistem de aici şi plătiţi bine. Şi atunci ce să mă întrebe?”, a conchis Bădălău.

Preşedintele Klaus Iohannis va chema la consultări, săptămâna viitoare, reprezentanţii partidelor parlamentare, pe tema referendumului care va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Joia trecută, şeful statului a anunţat că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai. De asemenea, el a anunţat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient şi mai puternic".

Preşedintele României încă nu a prezentat întrebarea pe care o va pune la referendum.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici