Nicuşor Dan: Ca să testezi două milioane de oameni costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem

  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că în Bucureşti nu se poate face testarea întregii populaţii din cauza costurilor ridicate.
  • O variantă ar fi utilizarea de teste rapide care costă de zece ori mai puţin decât testul Real Time PCR, a precizat edilul şef.
2243 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Ca să testezi două milioane de oameni costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem

Nicuşor Dan: Ca să testezi două milioane de oameni costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi seara, la B1TV, că în Bucureşti nu se poate face testarea întregii populaţii din cauza costurilor ridicate. Conform calculelor, campania ar costa 100 de milioane de euro, bani pe care Primăria nu îi are, a spus edilul şef.

O variantă ar fi utilizarea de teste rapide care costă de zece ori mai puţin decât testarea Real Time PCR, a precizat Nicuşor Dan.

„Un test PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureştiului, să testezi două milioane de oameni PCR, te costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem. Noile teste rapide, şi sunt două dintre ele agreate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, sunt de 10 ori mai ieftine şi este bine să facem o testare masivă. Este bine să avem testarea în masă cu aceste teste ieftine pe categorii de persoane, pe personal medical, personal social, pe şoferii de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc. Guvernul a comandat trei milioane de astfel teste şi nu au venit ca să poată începe o testare în masă”, a declarat Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici