Nicuşor Dan, criticat de PNL: Extinderea Spitalului Universitar este blocată la PMB

Proiectul extinderii Spitalului Universitar este acum blocat la Primăria Capitalei, transmit liberalii din Capitală. Ei afirmă că SUUB riscă să piardă finanţări de un miliard de euro pentru investiţii.

562 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, criticat de PNL: Extinderea Spitalului Universitar este blocată la PMB

„Proiectul extinderii Spitalului Universitar este acum blocat la Primăria Capitalei! Grupul PNL propune în şedinţa CGMB autorizarea directă pentru construirea de spitale publice. Funcţionează de peste 40 de ani şi este una dintre cele mai accesate clinci din Capitală şi din sudul ţării. Vorbim despre Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), care după atâta amar de vreme are nevoie de modernizare şi reconfigurarea circuitelor funcţionale, astfel încât să poată asigura asistenţă medicală la standardele actuale şi cât mai aproape de aşteptările pacienţilor. În acest context, consilierii generali PNL au solicitat în nenumărate rânduri executivului PMB deblocarea acestei investiţii publice şi extiderea spitalului. Însă, fără nici un rezultat”, potrivit unui comunicat de presă.

PNL: Spitalul Universitar riscă să piardă finanţări de un miliard de euro pentru investiţii

„Primăria Generală nu a dat dovadă că ar fi interesat de acest subiect, deşi se pot pierde foarte mulţi bani. SUUB intenţionează să acceseze atât programe de finanţare din surse nerambursabile- PNRR, cât şi fonduri bugetare, efortul investiţional fiind estimat la aproximativ un miliard euro, pe o perioadă de cinci ani”, se menţionează în comunicat.

Grupul PNL propune în şedinţa de vineri a Consiliului General dezbaterea şi aprobarea proiectului privind modificarea Regulamentului Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti (R.L.U. aferent P.U.G.-M.B.) aprobat prin H.C.G.M.B. 269/2000 pentru a acorda posibilitatea autorizării directe în cazul extinderii şi/sau construirii pe acelaşi amplasament de clădiri pentru spitale publice.

„Acest proiect vine ca un răspuns la blocarea unei investiţii publice majore generată de lipsa de preocupare a executivului PMB. Spitalul Universitar de Urgenţă are un rol cheie în asigurarea serviciilor spitaliceşti atât pentru municipiul Bucureşti cât şi pentru zona de sud a României. Zilnic peste 2.500 de pacienţi sunt trataţ iaici, peste 800 dintre aceştia beneficiind de internări”, a declarat consilierul general Cătălin Deaconescu, iniţiatorul proiectului.

Liberalii spun că, anual, peste 300.000 de pacienţi solicită servicii medicale în cadrul SUUB, iar spitalul acoperă întreaga paletă de specialităţi medicale, precum: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie generală, ortopedie, ginecologie, chirurgie cardio-vasculară etc. De asemenea, începând din 2011, clinica universitară a devenit spital regional de urgenţă de categoria 1. Ceea ce înseamnă că nivelul de competenţă este foarte înalt şi deserveşte pacienţi dintr-o arie mare: atât pe cei care locuiesc în sud-vestul Bucureştiului, cât şi în judeţele învecinate.

„În Capitală nu s-a construit nicio unitate spitalicească publică din 1989, astfel că extiderea SUUB este obligatorie. Consiliul General trebuie să susţină efortul investiţional pentru modernizarea Spitalului Universitar şi să elimine eventualele blocaje administrative”, se arată în comunicat.

„Credem că prin acest proiect susţinem interesul comunităţii locale de a avea acces la servicii spitaliceşti de înaltă calitate asigurate de un corp medical profesionist, desfăşurate în clădiri modernizate şi care să asigure respectarea standardelor actuale şi viitoare în domeniu în centrul atenţiei lor şi pentru acest lucru. De aceea, invităm toate forţele politice responsabile reprezentate în Consiliul General să susţină demersul nostru”, transmit consilierii generali ai PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici