Nicuşor Dan, despre angajaţii STB care continuă greva: riscă pierderea contractului de muncă şi condamnare penală

Cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie săvârşeşte o infracţiune, este mesajul transmis de Nicuşor Dan angajaţilor STB care continuă greva. El spune că aceştia riscă pierderea contractului de muncă şi condamnare penală: „Avem în continuare de a face cu o manifestare total iraţională”.

857 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, despre angajaţii STB care continuă greva: riscă pierderea contractului de muncă şi condamnare penală

Nicuşor Dan, despre angajaţii STB care continuă greva: riscă pierderea contractuilui de muncă şi condamnare penală

„La ora 07:00, au plecat executorii judecătoreşti care au afişat hotărârea judecătorească pronunţată ieri în jumătate din autobaze şi depouri. (...) Cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie, obligatorie, săvârşeşte o infracţiune. Avem în continuare de a face cu o manifestare total iraţională, pentru că chiar dacă oficial această hotărâre a fost comunicată în cursul zilei de azi (vineri - n.r.), toată lumea ştie că ea s-a pronunţat ieri (joi - n.r.) să nu ră ei lucruri. În aceste condiţii, riscând pierderea contractului de muncă, riscând o condamnare penală, este o atitudine iraţională.

El i-a convocat vineri la ora 12:00 la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti pe şefii de autobaze şi depuri.

„Vreau să le transmit, prin ei, angajaţilor STB, hotărârea noastră de a merge înainte în aplicarea legii şi a hotărârii judecătoreşti. Nu se pune problema ca noi, într-un stat de drept, să nu aplicăm o hotărâre judecătorească”, adaugă Nicuşor Dan.

El a transmis un mesaj şi social-democraţilor.

„Cer PSD să se pronunţe, pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureştiul organizată de un consilier general PSD - fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu”, conchide primarul general al Capitalei.

Greva angaajaţilor STB continuă şi vineri, în ciuda deciziei executorii a instanţei care a suspendat protestul.

Situaţia a fost anticipată de STB de joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-şi reia activitatea şi există posibilitatea ca această grevă să continue şi vineri”, a anunţat joi seara Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nicuşor dan,
grevă,
stb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici