Nicuşor Dan despre comisia de anchetă cerută de Dragnea: Vom avea în sfârşit un dialog Dragnea-Cioloş

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a precizat luni, referindu-se la comisia de anchetă parlamentară în ceea ce îi priveşte pe Dacian Cioloş şi Anca Dragu solicitată de PSD, că teoria ''grelei moşteniri'' a fost anticipată de fostul premier şi că vom asista la un dialog Dragnea-Cioloş.

3509 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan despre comisia de anchetă cerută de Dragnea: Vom avea în sfârşit un dialog Dragnea-Cioloş

Nicuşor Dan despre comisia de anchetă cerută de Dragnea: Vom avea în sfârşit un dialog Dragnea-Cioloş

''Anticipam. Când am avut zilele trecute discuţia cu domnul Cioloş, domnia sa anticipa că o să urmeze teoria grelei moşteniri. Iată că ea se materializează şi o să avem în sfârşit posibilitatea pe care nu am avut-o în campanie – aceea de a avea un dialog între Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş'', a spus Nicuşor Dan.

În ceea ce îl priveşte pe Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, liderul USR a menţionat că acesta va demonta orice acuzaţii care i se aduc.

''În momentul în care or să fie orice fel de acuze, sunt convins că Cristian Ghinea le va demonta. Ceea ce a făcut el la Ministerul Fondurilor Europene a fost să găsească o situaţie foarte proastă pe ghidurile care să permită absorbţia pe 2014 - 2020 şi situaţia asta a îmbunătăţit-o şi a fost unul dintre singurii care şi-a făcut un raport de activitate la sfârşitul mandatului'', a precizat Nicuşor Dan.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea deciziilor Ministerului de Finanţe de la ultima rectificare bugetară, el spunând că Dacian Cioloş şi Anca Dragu trebuie să dea explicaţii. ''Este foarte posibil ca mâine, o să mă consult cu colegii mei, să iniţiem o comisie de anchetă, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanţe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil nişte angajamente scrise din partea unor decidenţi, că veniturile în România la finalul anului 2016 vor creşte cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineaţă. Asta este total ilegal. Cine a minţit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească'', a afirmat, la România TV, Liviu Dragnea.

Fostul premier Dacian Cioloş a reacţionat luni la anunţul lui Liviu Dragnea afirmând că PSD îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă.

"Confruntat probabil cu câteva cifre şi realităţi ale economiei româneşti pe care eu le tot spun de câteva luni, conştient că nu ştie pe unde să scoată cămaşa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie şi anunţă că ar fi găsit, citez, «o gaură de zece miliarde în buget». Pentru orice om cu minime cunoştinţe economice, o astfel de «gaură» ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate şi, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această «gaură» NU există", a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici