Nicuşor Dan, despre închiderea pieţelor: Într-o bună măsură e o decizie justificată

Închiderea pieţelor este o decizie într-o bună măsură justificată, spune primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, invitat la Aleph News, în emisiunea „Marius Tucă Show.

743 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, despre închiderea pieţelor: Într-o bună măsură e o decizie justificată

Nicuşor Dan, despre închiderea pieţelor: Într-o bună măsură e o decizie justificată

„Este o decizie care e într-o bună măsură justificată, pentru că e greu să gestionezi, să ajungi să impui nişte măsuri punctuale, cu circuite şi să le şi urmăreşti. E o decizie dificilă. Ea este compensată de voinţa pe care o avem de a duce toată activitatea din interior în exterior”, spune Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei afirmă că s-a întâlnit cu şeful DSV pentru a găsi o soluţie pentru producătorii agricoli: „Dacă nu weekendul asta, atunci weekendul următor vom avea acelaşi număr de tarabe afară”.

„Există pieţe, cele închise, care, din structura constructivă, se pot deschide, astfel încât să nu muţi tarabe, şi pieţe care care nu se pot deschide, iar atunci trebuie să muţi tarabe. Eu sunt primarul general al Capitalei şi trebuie să respect legea autorităţii superioare şi să fac tot ce ţine de mine, astfel încât comercianţii, în special agricultorii din jurul Bucureştiului, să-şi poată vinde marfa, iar bucureştenii să aibă acces la aceasta”, precizează Dan..

El precizează că, chiar dacă nu ar fi fost votat amendamentul lui Marcel Ciolacu referitor la continuarea activităţii pieţelor în stare de alertă, pieţele tot s-ar fi mutat în exterior.

„Există în Bucureşti pieţe volante. Într-una din ele merg, iar oamenii aceia reuşesc să vândă, inclusiv în perioadele de iarnă”, conchide Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici