Nicuşor Dan: Instanţa o obligă pe Firea să comunice documentaţia pentru amenajarea Parcului Cişmigiu

Nicuşor Dan a anunţat, luni, că Tribunalul Bucureşti o obligă pe Gabriela Firea să facă public proiectul de amenajare al Parcului Cişmigiu, după ce edilul a pierdut un proces înaintat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

600 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Instanţa o obligă pe Firea să comunice documentaţia pentru amenajarea Parcului Cişmigiu

Nicuşor Dan: Instanţa o obligă pe Firea să comunice documentaţia pentru amenajarea Parcului Cişmigiu

„Tribunalul Bucureşti o obligă pe Gabriela Firea să facă public proiectul de amenajare al Parcului Cişmigiu, în urma unei acţiuni inţiate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. (...) În august 2019, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a solicitat oficial comunicarea proiectului. Întrucât nu a primit răspuns, a solicitat în instanţă obligarea Primarului la comunicarea proiectului. Prin Sentinţa pronunţată în dosarul 28678/3/2019, Tribunalul Bucureşti a obligat Primarul să comunice documentaţia. Hotărârea poate fi atacată cu recurs”, transmite Nicuşor Dan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Fostul lider al USR subliniază că acest demers arată dispreţul Gabrielei Firea pentru respectarea legii.

„Este litigiul cu numărul 167 câştigat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în chestiuni care vizează dezvoltarea urbană a Bucureştiului. Litigiul a fost coordonat de avocatul Alexandru Ciurea. Constatăm, încă odată, dispreţul administraţiei Firea pentru respectarea legii şi pentru dreptul de informare al cetăţenilor”, a completat Nicuşor Dan.

El aminteşte că în iulie 2019 primarul general al Capitalei a propus un proiect pentru amenajarea Parcului Cişmigiu, cu un cost de 10 milioane de euro.

„În iulie 2019, Gabriela Firea propunea Consiliului General aprobarea amenajării Parcului Cişmigiu, cu un cost de 10 milioane de euro. Mai mulţi specialişti au scris că proiectul presupune betonarea unor spaţii verzi şi lărgirea unor alei, cu afectarea rădăcinilor copacilor care le mărginesc. Gabriela Firea i-a ameninţat cu judecata pe specialiştii care s-au pronunţat împotriva proiectului, dar nu a făcut public proiectul”, mai susţine Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici