Nicuşor Dan le răspunde celor împotriva suspendării PUZ-urilor: ”E fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti”

  • E fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti, precizează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
  • E fals şi că se opresc construcţiile în derulare sau că se sistează construcţiile deja aprobate.
413 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan le răspunde celor împotriva suspendării PUZ-urilor: ”E fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti”

Pentru a risipi confuziile şi a combate diverse dezinformări în contextul deciziei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, Nicuşor Dan precizează că e fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti.

„Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (şi care urmează să fie actualizat), ce ţine cont atât de nevoia de spaţiu verde, cât şi de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană”, spune primarul.

În al doilea rând, conform acestuia, e fals că se opresc construcţiile în derulare sau că se sistează construcţiile deja aprobate: „Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuinţe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziţia de apartamente nu vor pierde banii. Reafirm faptul că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni de zile”.

Suspendarea PUZ-urilor din cinci sectoare ale Capitalei a fost aprobată vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, până în 2022. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţinea că este „o victorie a societăţii civile, care reclamă de ani de zile abuzurile urbanistice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici