Nicuşor Dan: Parlamentarii USR au atacat la CCR Legea care desfiinţează conflictul de interese

Preşedintele USR, deputatul Nicuşor Dan, a precizat, luni, că parlamentarii USR au atacat la CCR legea prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici, sesizarea fiind semnată şi de o serie de parlamentari PNL.

396 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Parlamentarii USR au atacat la CCR Legea care desfiinţează conflictul de interese

Nicuşor Dan: Parlamentarii USR au atacat la CCR Legea care desfiinţează conflictul de interese

Întrebat câţi senatori PNL au semnat sesizarea, liderul USR a răspuns: „Cred că şapte sau opt, nouă sau zece. Nişte colegi s-au ocupat. Au fost majoritatea de la noi”.

El a arătat că în sesizarea depusă la CCR au fost invocate două potenţiale elemente de necosntituţionalitate, unul privind încălcarea principiului bicameralismului, al doilea privind încălcarea principiului care stipulează că tratatele internaţionale la care România este parte prevalează în faţa dreptului intern.

„Vorbind grosier, după legea asta, dacă cineva ajunge primar şi dă un contract unui fost angajat al lui, nu este niciun conflict de interese - asta este schimbarea în termeni populari", a precizat Nicuşor Dan, referindu-se la criticile aduse legii respective.

Sesizarea USR se referă la Legea care modifică articolele 301 şi 308 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici, aceasta fiind înlocuită cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici