Nicuşor Dan: PSD şi aliaţii lor au trecut linia roşie. Vă invit să protestăm până la capăt

Liderul USR, Nicuşor Dan, a criticat marţi pe Facebook adoptarea de către Guvern a ordonanţei de modificare a Codului penal, invitând românii la proteste.

1853 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: PSD şi aliaţii lor au trecut linia roşie. Vă invit să protestăm până la capăt

''Hoţeşte, noaptea, guvernul lui Liviu Dragnea a adoptat cele două ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Putem face trei lucruri: să ieşim în stradă mâine dimineaţă, să cerem Avocatului Poporului să conteste ordonanţele la CCR, să cerem preşedintelui CSM, care a avizat negativ proiectele, să ceară CCR să constate un conflict juridic de natură constituţională cu guvernul, noi vom face aceste lucruri, dar e nevoie de toţi'', a scris Nicuşor Dan.

Liderul USR a anunţat că va participa în continuare la proteste.

''PSD şi aliaţii lor au trecut azi linia roşie. Printr-o şedintă de noapte, cu o ordine de zi neanunţată, guvernul a adoptat ordonanţă care îi dezincriminează pe Dragnea, Oprea, Udrea, Şova, Mazăre, Titus Corlaţean, şi pe toţi ceilalţi. Acceptăm sau protestăm. De deznodământul acestei chestiuni depinde cum va arăta Romania în următorii ani. Vă invit să protestăm până la capăt'', a adăugat el.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o orodonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, redefinind abuzul în serviciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici