Nicuşor Dan, replică pentru Ciolacu: Banii s-au dus pe târguri şi alte pomeni, în mandatul Gabrielei Firea

Nicuşor Dan îi dă replica lui Marcel Ciolacu, după ce preşedintele PSD i-a cerut demisia din funcţia de primar al Capitalei: „Nu avem bani să schimbăm linoleumul din autobuze, troleibuze şi tramvaie, pentru că banii s-au dus pe târguri şi alte pomeni, în mandatul Gabrielei Firea”.

415 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, replică pentru Ciolacu: Banii s-au dus pe târguri şi alte pomeni, în mandatul Gabrielei Firea

„Domnul Ciolacu trebuia să reacţioneze în momentul în care în cei 12 ani de administraţie PSD la Primăria Capitalei s-au produs toate nenorocirile în ceea ce priveşte partea financiară şi partea de infrastructură, pentru că primarul PSD Firea a lăsat gaura de trei miliarde de lei, primarul PSD Oprescu a distrus sistemul de termoficare şi ceea ce facem noi cu resursele limitate pe care le avem este să încercăm să reparăm toată ac eastă situaţie moştenită”, spune, la RFI, Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei acuză ANPC că face controale politice în Bucureşti.

„Am văzut controale ANPC pe locuri de joacă şi pe locurile de joacă ale Primăriei. Eu merg cu fetiţa la un loc de joacă din Sectorul 5, care arată mult mai rău decât un loc de joacă al Primăriei şi n-am văzut nici un control ANPC acolo. Am văzut după aceea controale pe spitale, acum am văzut controale pe autobuze. Bineînţeles că autobuzele nu arată perfect, dar nu într-atât încât să opreşti 80 dintre ele şi să distorsionezi tot ce a însemnat traficul pe transport public ieri în Bucureşti. Evident, este un control politic. Bineînţeles că în ceea ce priveşte autobuze, troleibuze, tramvaie, dacă nu am avea acea gaură de care am pomenit, am putea să investim 40 de milioane de lei ca să schimbăm linoleumul care este pe fiecare dintre ele şi care dă aspectul acesta de neîngrijit, dar nu avem banii ăştia, pentru că ei s-au dus în târguri şi alte pomeni”.

Întrebat de ce nu sunt spălate mijloacele de transport în comun, Nicuşor Dan a răspuns: ”Şi eu folosesc transportul public, l-am folosit şi în mandatul precedent, îl folosesc şi în mandatul ăsta, l-am folosit şi acum zece ani. Bineînţeles că mi-aş dori şi eu să fie mai curat, dar nu este apocaliptic, aşa cum încearcă să fie descris de ANPC. Se mai întâmplă. Pot să vă asigur că autobuzele, troleibuzele, tramvaiele sunt curăţate toate, înainte să iasă în traseu. Nu reuşim, adică STB-ul, cu cei 150 de oameni pe care-i are pe întreţinere, nu are resurse să facă curăţenia de aşa de multe ori pe zi, la capete de linie, dar în opinia mea, nu este... uitaţi, chiar acum văd un troleibuz care trece pe lângă mine, nu este aşa de rău, cum încearcă să se acrediteze”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut primarului Capitalei, Nicuşor Dan să demisioneze. Scapă bucureştenii, scapă şi domnia sa, a spus Ciolacu.

Reacţia social-democratului a apărut după ce Dan a spus că ANPC este noua bâtă a PSD în Bucureşti deoarece încearcă să blocheze transportul în comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici