Niţă: Moţiunea simplă privind probleme din Valea Jiului, un demers politicianist

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă pe tema Văii Jiului este "politicianistă", arătând că democrat-liberalii ar fi putut face investiţii în domeniul energetic, dar "nu au făcut nimic".

117 afișări
Imaginea articolului Niţă: Moţiunea simplă privind probleme din Valea Jiului, un demers politicianist

Niţă: Moţiunea simplă privind probleme din Valea Jiului, un demers politicianist (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Preocuparea noastră este să eliminăm furturile care au avut loc în sistemul energetic. În Valea Jiului, nu ştiu dacă în ultimii ani s-a făcut vreo modernizare la vreo mină. Trebuie investiţii şi dumneavoastră aţi avut posibilitatea în anii în care aţi fost la guvernare să investiţi. Din păcate, n-aţi făct nimic!", a spus Niţă la dezbaterea moţiunii simple.

El a arătat că iniţiatorii moţiunii vor să arate că "îi doare sufletul" de grija minerilor, iar demersul este "politicianist".

"Ce mă interesează este să modernizăm cele patru mine cu o sumă calculată de noi la 60 de milioane de euro, într-un an, într-un an şi jumătate", a precizat Niţă. El a mai spus că în această lună "va fi finalizat ca documentaţie" Complexul Hunedoara.

Camera Deputaţilor dezbate, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PPDD şi intitulată "Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Vosganian-Niţă", iar votul va fi dat în şedinţa de miercuri.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 243 de deputaţi, iar 168 sunt absenţi.

Moţiunea este prezentată în plen de către deputatul PPDD Monica Iacob Ridzi.

În moţiune se solicită demisia miniştrilor Varujan Vosganian şi Constantin Niţă, arătându-se că sistemul energetic naţional, sub conducerea celor doi, trece prin cea mai gravă criză pe care a cunoscut-o România de-a lungul întregii sale istorii.

Moţiunea simplă mai arată că, atunci când oamenii politici care compun actuala guvernare au venit în Valea Jiului în campanie electorală, le-au promis minerilor, sub cuvânt de onoare, că vor avea grijă ca mineritul din această zonă a ţării să continue şi să se dezvolte pe baze economice susţinute de stat, dar ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi cel al Energiei, Constantin Niţă, "se dovedesc a fi incapabili să facă faţă acestei provocări economice".

"În mâinile dumneavoastră se află, astăzi, nu doar norocul economiei ţării, ci obligaţia pe care o aveţi cu toţii în faţa celor care v-au dat votul şi încrederea lor de a le aduce vestea norocului bun. Pentru că domnii miniştrii Vosganian şi Niţă au adus în economia ţării norocul rău, prin nepăsare, această moţiune trebuie să primească votul dumneavoastră şi cei doi miniştri trebuie să plece", se menţionează în moţiune.

Liderul grupului PPDD din Camera Deputaţilor, Daniel Fenechiu, a anunţat săptămâna trecută depunerea unei moţiuni simple privind problemele din Valea Jiului, semnată de 73 de deputaţi PPDD şi PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici